Home FOTO GALERİ “3 Mart’ın Çağdaş Çizgileri” Konak Kültürevi’nde

“3 Mart’ın Çağdaş Çizgileri” Konak Kültürevi’nde

- Guncellenme Tarihi: 15 Nisan 2017 14:36
3 min read
“3 Mart’ın Çağdaş Çizgileri” Konak Kültürevi’nde için yorumlar kapalı
0

Özel 3 Mart Azizoğlu Ortaokulu öğrencileri, yıl boyunca yaptıkları karikatürleri Konak Kültürevi’nde açtıkları “3 Mart’ın Çağdaş Çizgileri” adlı sergiyle izlenime sundu.

Özel 3 Mart Ortaokulu öğrencilerinin, öğretmenleri eşliğinde yıl boyunca yaptığı karikatürlerin yer aldığı sergi izlenime açıldı. Konak Kültürevi’ndeki serginin açılışına Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanı Dr. Sibel Özer, öğrenciler ve çok sayıda sanatsever katıldı. 5., 6., ve 7. sınıf öğrencilerinin barış, küresel ısınma ve çevre temalı eserleri, sanatseverlerden tam not aldı. Sergi açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkan Danışmanı Dr. Sibel Özer, “Nilüfer Belediyesi olarak sanatın tüm dallarına önem veriyoruz. Bu amaçla öğrencilere yönelik atölyeler düzenliyoruz. Öğrencilerimizin, sınav odaklı yoğun eğitim sistemi içinde sanata vakit ayırmaları ve böylesine güzel eserler ortaya çıkarmaları gurur verici. Umarım bu çalışmalarını uzun yıllar sürdürürler. Öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

Okulda 2011 yılından bu yana karikatür eğitimi verdiklerini ifade eden Özel 3 Mart Azizoğlu Ortaokulu Karikatür Öğretmeni Ahmet Aykanat da, “Burada amacımız, çocuklarımızın küçük yaşta sanatın bir dalıyla uğraşmalarını sağlamak, sanatçı olmanın temellerini attırabilmek ve eleştiri yapabilen çocuklar yetiştirebilmek. Bir toplumda eleştiri olmadığı zaman o toplumda gelişme de olmaz. Karikatür, bunun için çok güzel bir araç. İçinde mizah, farklı düşünme ve kendine özgü simgeler var” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanı Dr. Sibel Özer, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Ahmet Aykanat’a emeklerinden dolayı çiçek vererek teşekkür etti.

42 öğrencinin toplam 82 karikatürünün yer aldığı “3 Mart’ın Çağdaş Çizgileri” sergisi, bir hafta boyunca Konak Kültürevi’nde izlenime açık kalacak.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…