Home FOTO GALERİ Türkiye Gençler Squash Şampiyonası Nilüfer’de başladı

Türkiye Gençler Squash Şampiyonası Nilüfer’de başladı

- Guncellenme Tarihi: 14 Nisan 2017 14:08
6 min read
Türkiye Gençler Squash Şampiyonası Nilüfer’de başladı için yorumlar kapalı
0

Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Gençler Squash Şampiyonası’na Nilüfer Belediyesi ev sahipliği yapıyor. Şampiyonanın açılışında konuşan Başkan Bozbey, “Şampiyonanın squash sporunun gelişmesine önemli katkıda bulanacağını belirtti.

Nilüfer Belediyesi Altınşehir Gençlik Merkezi, 3 gün sürecek Türkiye Gençler Squash Şampiyonası’na ev sahipliği yapıyor.

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonanın açılış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Squash As Başkanı Güven Karakuş, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri ve çok sayıda sporsever katıldı.

BOZBEY: SPORUN MERKEZİ NİLÜFER

Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi olarak böyle bir şampiyonaya ev sahipliği yapmanın onurunu yaşadıklarını belirtti. Şampiyonanın squash sporunun gelişmesine önemli katkıda bulanacağını söyleyen Bozbey, “İnanıyorum ki burada gençlerimiz yeni dostluklar oluşturacaklar, sadece bir şampiyona değil, dostlukların oluştuğu şampiyona olacak” dedi.

Başkan Bozbey, Türkiye Gençler Squash Şampiyonası  kategorilerinin, Nilüfer Belediyesi’nin, çocukların, gençlerin spor yapma hedeflerini yaşama geçirir nitelikte olduğunu belirterek “5 kategoride, 11- 19 yaş aralığında genç sporcularımız Nilüfer’de bizlere sporla, dostlukla dolu anlar yaşatacaklar” ifadelerini kullandı.

Nilüfer’de her yaştan insana spor kültürünü aşılamak için yoğun çaba harcadıklarını kaydeden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, projesini hazırladıkları “Squash Merkezi”nin de iddialı bir proje olacağını söyledi. Başkan Bozbey, “Belediyeler, halka,  spor kültürünü aşılama konusunda en önemli alanlardır. Bu konuda Nilüfer Belediyesi Türkiye’de çalışma yürüten ender belediyelerden bir tanesidir. Squash ile ilgili hazırlamış olduğumuz proje de bu bölgede en iddialı bir proje olacak. Sporun kenti Nilüfer’de 250 civarında parkımız var ve aynı zamanda çok sayıda da spor tesisimiz var. Bursa’da sporun merkezi Nilüfer’dir. Salonlarıyla, sahalarıyla, yürüyüş

yollarıyla birlikte halkın spor yapması konusunda da merkez Nilüfer’dir” diye konuştu.

Çocuklarını spora yönlendiren ailelere de teşekkür eden Başkan Bozbey, “Çağımız bilişim çağı ama bunun yanında çocuklarımızın hem sporla, kültür-sanatla, müzikle buluşması, onların dünya vatandaşı olmasını da sağlayacaktır” diye kaydetti.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da gelecek nesillerin sporla iç içe olması gerektiğine vurgu yaptı.  Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Squash As Başkanı Güven Karakuş da şampiyonayı Nilüfer’de yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Şampiyona, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal ve Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Squash As Başkanı Güven Karakuş’un müsabakasıyla başladı.

Nilüfer Belediyesi Altınşehir Gençlik Merkezi Squash Kortları’nda 13-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Şampiyonada Bursa, İstanbul, Ankara, Antalya, Düzce, Samsun, Adana, Şanlıurfa ve Kocaeli başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinden katılan 11- 19 yaş aralığındaki 140 sporcu mücadele edecek.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …