Home FOTO GALERİ MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİ ORHANELİ’DE ‘EVET’ İÇİN BULUŞTU

MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİ ORHANELİ’DE ‘EVET’ İÇİN BULUŞTU

- Guncellenme Tarihi: 11 Nisan 2017 14:17
7 min read
MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİ ORHANELİ’DE ‘EVET’ İÇİN BULUŞTU için yorumlar kapalı
0

MEMUR-SEN’E DAVET TERCİH ‘EVET’ BULUŞMASI’NIN SONUNCUSU ORHANELİ’NE

–   MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİ ORHANELİ’DE ‘EVET’ İÇİN DAĞ BÖLGESİ İLE BULUŞTU

BURSA- Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, Memur-Sen’e Davet Tercih Evet Buluşması’nın sonuncusunu Orhaneli’nde gerçekleştirdi.

 

Sendika olarak referandum sürecinde ‘Evet’ için Bursa’da alanlara inen Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, Mustafakemalpaşa’da startını verdiği konferansların sonuncusunu Orhaneli’nde düzenledi. Dağ bölgelerine yönelik gerçekleştirilen programa Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten ve çok sayıda üye katıldı.

Yoğun katılımın sağlandığı programda konuşan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, 1 milyon üyesi ile Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olduklarının hatırlatarak, “Eğer 28 Şubat sürecinde 1 milyonluk Memur-Sen teşkilatı olsaydı;  28 Şubat’ı bu ülkeye asla yaşatamayacaklardı. O gün vesayetçiler, 28 Şubat’ı yaşattılar. Ama hamd olsun şu an Türkiye’de 1 milyonu aşkın Memur-Sen camiası 15 Temmuz’da olduğu gibi bunlar bu işe bir daha cesaret edemeyecekler. Bir yandan millet için çalışırken diğer yandan da Ağustos ayında 4. Dönem Toplu Sözleşmede masanın başında oturmak için 15 Mayıs sendikal seçimleri noktasında gereken gayreti gösteriyoruz. Bu 16 Nisan referandumu, 15 Mayıs sendikal seçimleri, 1-30 Haziran ve 1-30 Ağustos tarihleri arasında olacak toplu sözleşme süreçleri için çok ciddi çalışmalar içerisine girdik. Her zaman milletin değerleri yanında durarak, bu milletin ve ümmetin geleceği için çalışmaya büyük hassasiyet gösteriyoruz.

 

“ANA MUHALEFET SAYESİNDE ‘EVET’ İÇİN BİZE FAZLA İŞ DÜŞMÜYOR”

Ana muhalefetin kendi lehlerine çalıştığına dikkat çeken Numan Şeker, “Kemal Kılıçdaroğlu gibi hamd olsun Türkiye’de bir ana muhalefet lideri var. Onun sayesinde bize çalışmak düşmüyor. O kendi çalışmasını bizim lehimize yapıyor. Yürüyen merdivenlerde ters inen, kendisine seçimlerde oy kullanamayan bir insan şimdi yalanlar üzerine her şeyi ikame etmeye çalışıyor. Her zaman ‘dini istismar ederek siyaset yapıyor’ diyenler, şimdi 8-9 yaşındaki çocukları reklamlarında kullanarak; dini söylemlerle istismar ederek propaganda yapıyor” diyerek sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “En kötüsü de 28 Şubat’ları yaşamamış bugün oy kullanacak olan gençler üzerinden bu siyaseti yapıyor. Bu gençlere deniliyor ki “18 yaşında hem seç hem de seçil” bu gençler bu hakka ‘Hayır’ diyor. Muhalefet, gençler üzerinden bir algı oluşturmaya çalışılıyor. Onun için bu gençlere yönelik çalışmalar yapmak için ciddi manevi sorumluluğumuz var.”

“16 NİSAN’DA SANDIKTAN ÇIKACAK ‘EVET’ İLE DEMOKRASİMİZİ TAÇLANDIRACAĞIZ”

Memur-Sen’in Türkiye’nin ses getiren en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olduğunu belirten AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, “Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren bu kadar tarihi öneme haiz seçimde aktif rol almasından dolayı Memur-Sen’i tebrik ediyorum” dedi. İçerisinde yaşanılmasından ötürü referandumun ne kadar önemli olduğu anlaşılamadığını vurgulayan Osman Mesten, “Şu an referandum arifesindeyiz. 100 yıl sonra tarihler bugünleri evet çıktığı taktirde bizi hayırla yad edecek. Çünkü demokrasimiz çok ciddi bir imkanı eline geçirdi. Tarihin en büyük ihanetlerinden bir tanesi 15 Temmuz’un içerisinden böyle bir hayır çıkması da yine her şerde bir hayır olduğunun göstergesidir. Gölgeli vesayetçi demokrasiden gerçek ve aydınlık demokrasiye geçişi sağlamaya vesile olmuştur. İnşallah 16 Nisan’da sandıktan çıkacak ‘Evet’ ile biz demokrasimizi taçlandıracağız” diyerek, referandumda ‘Evet’ çıkması ile anayasada yapılacak 18 maddelik değişikliğin getireceklerini salondakilere paylaştı.  

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

NOSAB’dan Eşitlik Politikası

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) tüm çalışanlarına adil ve eşit çalışma ortamını sa…