Home EĞİTİM Hasta ve yaşlılara eğitimli bakıcılar

Hasta ve yaşlılara eğitimli bakıcılar

- Guncellenme Tarihi: 11 Nisan 2017 14:02
4 min read
Hasta ve yaşlılara eğitimli bakıcılar için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediyesi, Türk Kızılayı Bursa Şubesi ve Uludağ Soroptismist Kulübü işbirliğiyle “Hasta ve Yaşlı Bakım Refakatçisi Eğitimi” başlattı. Böylece bakıma ihtiyaç duyan yaşlı ve hastalar daha bilinçli ellere teslim edilecek.

 

Bursa’da hasta ve yaşlı bakıcısı ihtiyacını karşılamak için bir araya gelen Nilüfer Belediyesi, Türk Kızılayı Bursa Şubesi ve Uludağ Soroptimist Kulübü, “Hasta ve Yaşlı Bakım Refakatçisi Eğitimi” başladı. Odunluk Mahallesi’ndeki Kızılay Plaza’da düzenlenen eğitimler Türk Kızılayı Bursa Şubesi eğitmenleri tarafından veriliyor. Hasta ve Yaşlı Bakım Refakatçisi eğitimlerinin ilk gününde Nilüfer Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Bircan Uysal, Uludağ Soroptimist Kulübü Başkanı Ayşen Sazcılar ve Türk Kızılayı Bursa Şubesi Eğitim Şube Müdürü Sevim Tanrıkulu da yer aldı.

MMIP testi, ilkyardım eğitimi, beslenme ve uygulamalı eğitimlerin verileceği Hasta ve Yaşlı Bakım Refakatçisi Eğitimi, 560 saat sürecek. Eğitime ilk etapta 26 kursiyer katılıyor. Eğitim sonucunda sertifika alacak olan kursiyerler, hasta ve yaşlı bakımına ihtiyaç duyanlara yönlendirilerek istihdam edilecek.

Nilüfer Belediyesi, Türk Kızılayı Bursa Şubesi ve Uludağ Soroptimist Kulübü iş birliği ile verilen “Hasta ve Yaşlı Bakım Refakatçisi Eğitimi”nin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ifade eden Türk Kızılayı Bursa Şubesi Eğitim Şube Müdürü Sevim Tanrıkulu, eğitim almamış ve sertifikasız kişilerce yapılan hasta ve yaşlı bakımının olumsuz sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti.

UYSAL: EĞİTİMLER GÜVEN VERİYOR

Nilüfer Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Bircan Uysal da, Nilüfer Belediyesi İş Ofisi’nin yaptığı eğitim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Farklı kurumlarla eğitimler düzenlediklerini kaydeden Uysal, istihdama katkı sunduklarını söyledi. Bircan Uysal, “Şu anda elimizde 30 bine yakın iş başvurusu var, inanılmaz bir işsiz ordusu var. İş Ofisi’ne ayda en az 5-6 kişi hasta yaşlı bakıcısı ihtiyacını iletiyor. Tabi ki bu eğitimin sertifikasını da Türk Kızılayı’ndan almış olmak herkeste bir güven uyandırıyor” dedi.

Uludağ Soroptimist Kulübü Başkanı Ayşen Sazcılar da kursiyerlere başarılar dileyerek toplumun önemli bir ihtiyacını karşılayacaklarını söyledi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aktaş: “Biz Bursa’nın Her Köşesinde Gülümsüyoruz”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düz…