Home FOTO GALERİ Dündar Evet Çadırını Ziyaret Etti

Dündar Evet Çadırını Ziyaret Etti

- Guncellenme Tarihi: 11 Nisan 2017 14:52
4 min read
Dündar Evet Çadırını Ziyaret Etti için yorumlar kapalı
0

Dündar Vatandaşa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni Anlattı

 

Referandum çalışmalarını aralıksız sürdüren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kent Meydanı’nda bulunan ‘EVET’ çadırını ziyaret etti.

Çadıra gelen vatandaşlarla sohbet eden Başkan Dündar, vatandaşların Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında merak ettiği soruları yanıtladı.

Osmangazi’den yüksek oranda evet oyu çıkacağına inançlarının tam olduğunu ifade eden Başkan Dündar, “Halkımız ülkemizin geleceği için en doğru kararı verecektir. Batılı ülkeler birlik olmuş, ülkemizde hayır oranının yüksek çıkması için çalışıyorlar. Sebebi ise güçlü ve büyük Türkiye’nin oluşmasını istememeleri. Referandum sürecinde sıkı bir şekilde çalışarak, ülkemiz için, vatanımız için, bayrağımız için evet demeliyiz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında vatandaşların merak ettiği sorulara cevap veren Başkan Dündar, “Mevcut sistemde milletvekili seçimini yapıyoruz. Bir parti 276 milletvekili çıkaramazsa tek başına hükümet kuramıyor. Diğer partilerle koalisyon kurmak durumunda kalıyor. 7 Haziran seçiminde bir parti yüzde 42 oy almasına rağmen hükümet kuramadı ve herkesi acaba ne olacak şimdi ? diye bir endişe kapladı. Koalisyon dönemlerinde partiler arasında sürekli anlaşmazlıklar çıktığı için erken seçimler yaşanıyor ve hükümetler iş yapamaz duruma geliyor. 16 Nisan’da yapılacak referandum, partilerin tek başına iktidara gelebilecekleri bir sistemi öngörüyor. ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde biz bileceğiz ki oyumuzu kullandık ve

bizi yönetecek hükümeti seçtik. Seçilen hükümet göreve başlayarak ülkeyi yönetecek” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ndeki asıl amacın istikrar olduğunu ifade eden Başkan Dündar, “Seçtiğimiz Cumhurbaşkanı 5 yıl görevde kalacak. 5 yıl sonraki seçimlerde sandıkta halka hesap verecek. Ben sizlere şunları vaat ettim, şunları yaptım ya da şunları yapamadım diyecek. Biz de bunları değerlendirerek oyumuzu kullanacağız. Ya bir kez daha seçeceğiz ya da seçmeyeceğiz” dedi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aydın’a DAĞDER’de Coşkulu Karşılama

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, ziyaret ettiği DAĞDER’de büyük ilgi ve coşkuyla ka…