Home EĞİTİM OSMEK’le Çocuklar Mutlu Anneler Umutlu

OSMEK’le Çocuklar Mutlu Anneler Umutlu

- Guncellenme Tarihi: 7 Nisan 2017 14:10
7 min read
OSMEK’le Çocuklar Mutlu Anneler Umutlu için yorumlar kapalı
0
  • OSMEK’ten, Çalışan Annelere Destek

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK)’in evde çocuk bakım kursuna katılarak sertifika almış kursiyerleri tercih eden anneler, gönül rahatlığı ile işlerinin başına dönebiliyor. Çocuklarını yetiştirme arzusuyla çalışma hayatlarından vazgeçen kadınlar, OSMEK’in evde çocuk bakım kursu sayesinde artık iş hayatını bırakmak zorunda değil. Bakıcılarını bu kurstan sertifika almış kursiyerlerden seçen anneler, gönül rahatlığıyla çalışabiliyor.

OSMEK’in en çok talep gören kurslarından olan evde çocuk bakımı ile kursiyerler, çocukların bakımı ile ilgili her türlü konuda eğitimler alarak bilinçleniyor. Kurs öğretmeni Zehra Hemşeri, kursun çalışan annelere destek olmak amacıyla açıldığını ancak bu kurstan alınacak belgeyle Sosyal Hizmetler’de de görev yapılabileceğini söyledi.

Kursun 0-6 yaş çocukların eğitimini kapsadığını belirten Hemşeri, “Çevrede bakıcı arayan aileler, danışmanlık şirketiyle anlaşmaya çalışıyorlar. Ama gelen insanların yüzde 90’ı ilkokul mezunu ve hiçbir şekilde eğitimleri yok bu konuda. 0-6 yaş çocuğun gelişim faktörleri nelerdir, bunlarla nasıl iletişim kurulacak, hiçbir bilgileri yok. Ancak OSMEK’in evde çocuk bakım kursuyla özellikle çalışan annelere ciddi anlamda kolaylık sağlanmış oluyor” diye konuştu.

“Kursiyerler de Anneler de Kazançlı Olacak”

Modüllerde çocuğun doğumundan itibaren, anne-çocuk sağlığı, aile planlaması gibi konuların yer

aldığını anlatan Hemşeri, “Konular ilerledikçe, serbest zaman etkinliği, Türkçe dil etkinliği,  oyun etkinliği devreye giriyor. Çocukların tablet, bilgisayar değil oyuncaklarla nasıl oynatılacağı öğretiliyor. Açıkçası buradan yetişen bir kişi, çocuğa ve anneye destek olabilecek bir halde olacak. Bu kursun katılan kişiye de faydası var. Aile planlaması konusunda çok güzel bir çalışma var. Eğitimlerimiz uygulamalı da olacak. Faydalı çocuk yetiştirmek, topluma faydalı çocuk yetiştirmektir. İnsanlarımız topluma katılmak istiyor. Kadınlarımız evlerde oturmak istemiyor, toplumsal yaşama katılmak istiyor. Bunu yaparken de sertifikalı, belgeli olmak istiyor. Şimdi zamanımızda da her şey belgeye, diplomaya dayanıyor. Eğitimli insanlara ihtiyacımız var. Dolayısıyla bu kurslar onlara bu imkânı sağlıyor” dedi.

Aile Ekonomisine de Katkı Sağlayacaklar

Aile ekonomisine katkı sağlamak ve zamanı verimli geçirmek adına kursa katılan kursiyerler de sağlanan imkanlardan ötürü Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti. Kursiyerlerden çocuk mezunu gelişimi Şenay Sevinç, “Sertifika almam gerekiyordu. İnternette dolaşırken kursu gördüm ve başvurdum. Kendimi geliştirme açısından çok iyi oldu. Sevgi Evleri’nde çalışmak istiyorum. Onlara bilgili olarak hizmet vermek istiyorum. Psikolojik olarak çok rahatlatıyor” diye konuştu.

Başkan Dündar “Çalışan Annelerin İçi Rahat Olsun”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliği çağrısı ile Osmangazi Belediyesi’nin, sosyal proje ve istihdama yönelik çalışmalarının artarak devam ettiğini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Kadınların çalışma hayatında aktif rol alması özelde Bursa, genelde ülke ekonomisi için çok önemli. Bizler, çalışan kadınlarımızın iş hayatından kopmamaları için öncelikle çocuklarını güvence altına alıyoruz. OSMEK’in evde çocuk bakım kursu da bu anlamda yaptığımız çalışmalardan biri. Bu kursumuzla birlikte hem çalışan kadınları çocuklarından dolayı iş hayatından ayırmayacak hem de ev hanımı veya eğitimini yarım bırakmış hanım kardeşlerimize alternatif iş imkanı sağlamış olacak” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…