Home FOTO GALERİ MEMUR-SEN’DEN BURSA’DA EVET BULUŞMASI

MEMUR-SEN’DEN BURSA’DA EVET BULUŞMASI

- Guncellenme Tarihi: 5 Nisan 2017 20:27
9 min read
MEMUR-SEN’DEN BURSA’DA EVET BULUŞMASI için yorumlar kapalı
0

MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI ALİ YALÇIN BURSA’DA TEŞKİLATI İLE BULUŞTU

 

BURSA- Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği,  Memur-Sen’e Davet Tercih Evet Buluşması’nın en büyüğünü Merinos AKKM’de gerçekleştirdi.
16 Nisan referandum sürecinde ‘Evet’e destek vermeleriyle 81 il ve 100 merkez ilçede organize ettikleri “Memur-Sen’e Davet Tercih Evet Buluşması” Bursa’da Merinos AKKM Osmangazi Salonu’nda yoğun katılımla düzenlendi. Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker ve üyelerinin yanı sıra Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İç İşleri Eski Bakanı Efkan Ala, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Muhsin Özlükurt da katıldı.

NUMAN ŞEKER: “TÜRKİYE’DE VE BURSA’DA ETKİLİ VE YETKİLİ SENDİKAYIZ”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, “Türkiye genelinde 1 milyon ve Bursa yerelinde ise 30 bin üyesi ile hem Türkiye’de hem de Bursa’da etkili ve yetkili sendikayız” dedi. Bugüne kadar sendika olarak kırılma anlarında milletin iradesinin yanında yer aldıklarına dikkat çeken Numan Şeker, “Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği olarak, referandum sürecinde bugünkü muhteşem organizasyonla birlikte 10’uncu toplantımıza imza atıyoruz. 10 Nisan’da dağ bölgelerindeki ilçelerimizle Orhaneli’de gerçekleştireceğimiz buluşma ile inşallah Bursa’da referandum süreciyle alakalı programlarımızı tamamlamış olacağız” diyerek, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Özverili çalışmalarıyla bütün Türkiye’de destan yazan Memur-Sen teşkilatımıza ve özellikle de Bursa teşkilatıma gönülden teşekkür ediyorum.”

 

ALİ YALÇIN: “ÖNÜMÜZDE MEMUR-SEN İÇİN 3 ÖNEMLİ NOKTA VAR”

Önlerinde çok önemli bir süreç olduğunu işaret eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bu süreçte Memur-Sen için üç önemli nokta var. 1-30 Haziran ve 1-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 4. Dönem Toplu İş Sözleşmesi, ondan önce sendikalar olarak üyelerimizin sayısının tespit edileceği bizim seçimimiz olan 15 Mayıs sendika seçimleri; bunların önünde bu ülkenin vesayetten kurtulacağı, rahat nefes alacağı, istikrarı yakalayacağı, geleceğe güvenle bakabileceği bir zemini ve fırsatı sunan 16 Nisan bulunuyor” şeklinde konuştu.

YALÇIN: “NEYE ‘EVET’ DEDİĞİMİZİ İYİ BİLİYORUZ”

Neye ‘evet’ dediklerini çok iyi bildiklerinin altını çizen Başkan Ali Yalçın, “65 hükümet  6 darbe artık bu ülke bu zeminden çıkmalı. Zeminden çıkma işaretini yakaladığı için boş durmuyorlar. Onun için Almanya tepiniyor, Hollanda’ya ter basıyor, İsviçre yerinde duramıyor. Neye evet dediğimizi çok iyi biliyoruz. Memur-Sen bu süreçte boş duramaz. İnisiyatif almazsa tarihte yargılanmaktan asla kurtulamaz. Onun için iş hafife alınmamalı. Herkes, hiç kimseyi önemsememezlik yapmadan, tek tek dokunarak, varsa karşısındakinin zihin bulanıklığını ortadan kaldırmalıdır. Herkes üzerine düşeni yerine getirmelidir” dedi.

 

EFKAN ALA: “MEMUR-SEN SENDİKA OLMANIN ÖTESİNDE BİR HAREKETİN ADI”

Memur-Sen’in bir sendika olmanın ötesinde bir hareket olduğunu çok iyi bildiklerinin altını çizen İç İşleri Eski Bakanı Efkan Ala, Memur-Sen üyeleriyle her zaman bir arada olmaktan büyük onur duyduğunu belirterek, “780 bin kilometrekare içerisinde fiilen sendikal faaliyetlerde bulunan Memur-Sen’in gönül coğrafyası, 1 milyar 700 milyon insana hitap ediyor. Onların dertleriyle dertleniyor. Bu şekilde örgütleyen böylesine hedefleri, üyelerinin önüne koyan aziz mütefekkirimiz merhum Mehmet Akif İnan’ı bu program vesilesi ile bir kez daha rahmetle anıyorum” dedi.

ALA: “VESAYETİN ORTADAN KALDIRILDIĞI SİYASİ DEMOKRATİK İSTİKRAR İÇİN EVET”

Anayasanın neden değişmesini istediklerini açıklayan Efkan Ala, “18 madde ile değişikliğini önerdiğimiz ’82 Anayasası’ aslında 1960’ta kurgulanmıştır. Millet iradesine yapılan tüm darbeler ve e-muhtıraların kurgusu 1960’a dayanır. Yetkisini milletin iradesinden değil; anayasadan alan vesayet kurumları bunu  gerçekleştirmiştir. Onlara göre millet rüştünü ispat etmemiştir. 1960’a baktığınızda kişi başı gayri safi milli hasılası Türkiye 508, Japonya 479, İspanya 396, Güney Kore 155 dolardır. Bugün Dünya Bankası’nın son verilerine göre Güney Kore 27 bin, İspanya 26 bin, Japonya 35 bin dolar çıkmıştır. Türkiye son 15 yıldaki sıçrayışıyla 11 bin dolara gelebilmiştir” diyerek, sözlerini şu cümlelerle noktaladı: “Bu Japonya’da, İspanya’da, Güney Kore’de Allah aşkına ne var da biz 11 bin dolarız. Orada olan demokratik siyasi istikrardır. Aradığımız şey bu; ama vesayet altında olmuyor. İşte 16 Nisan referandumunda çıkacak ‘evet’ bu vesayeti ortadan kaldıracak. Ülkeye her anlamda istikrar getirecek.”

 

Konuşmaların sonunda Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, İç İşleri Eski Bakanı Efkan Ala ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’a hat desenli tablo hediye etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…