Home EĞİTİM Eğitime kitap desteği

Eğitime kitap desteği

- Guncellenme Tarihi: 5 Nisan 2017 20:37
5 min read
Eğitime kitap desteği için yorumlar kapalı
0

Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla hazırlanan proje kapsamında, okullardaki sınıf kütüphanelerine yeni kitaplar hediye edilirken, TEOG Sınavı’na girecek öğrencilere de soru bankaları dağıtıldı.

Okul bahçelerinden başlayarak dersliklere kadar eğitim kurumlarının eksikliklerini gidermek için birçok çalışma yürüten Mustafakemalpaşa Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte

5,6 ve 8. sınıflar için yeni bir kitap kampanyasına imza attı.

150 sınıf kütüphanesine ünlü yazar Cahit Zarifoğlu’nun çocuk kitapları dağıtılırken, 8. sınıfta okuyan 1.250 öğrenciye de TEOG soru bankaları teslim edildi. 

Ortaöğretim öğrencilere yönelik kitap projesi, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe ve öğretmenlerinde katıldığı bir törenle Züferbey YİBO ve Züferbey İmam Hatip Ortaokulu’nda başladı.

‘Kitap, yaşamaktır’

 

Sınıfları gezerek öğrencilere kitapları dağıtan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan,  Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırladığı projede yer almaktan büyük keyif duyduklarını söyledi.

Çocuklara bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulunan Başkan Sadi Kurtulan; ” Çocuklarımızın nitelikli ve geleceğe güvenle bakabilen bireylerler olarak hayata atılabilmesi için eğitim alanında yeni yatırımlar yapıyor, kaliteli eğitime tam destek veriyoruz. Bu yıl içerisinde 11 bin öğrencimizi kapsayan ‘online eğitim’ sistemini hizmete sunmuştuk. Şimdi de sınıf kütüphanelerini yeni kitaplarla donatıyor, sınava hazırlanan çocuklarımızı yeni materyallerle buluşturuyoruz. Kitap okumak, yaşamaktır. Okumanın kazandıracağı güzellikler hayatımıza

renk katar. Bize ait değerleri ancak kitap okuyarak öğrenebiliriz. Bu hedefle hazırlanan proje ile öğrencilerimiz hem yeni kitaplarla tanışacak hem de TEOG sınavı öncesi kendilerini deneme imkanı bulacak. Öğrencilerimizin bu kitaplardan verimli bir şekilde yararlanacaklarına inanıyor, başarılar diliyorum ” dedi.

‘Eğitimde çıta yükselecek’

 

Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe ise Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a projeye verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Mustafakemalpaşa’daki eğitim çıtasını yükseltmek için çalıştıklarını söyleyen Efe; ” Kitap kampanyası da bu hedefin önemli bir ayağını oluşturuyor. Yedi Güzel Adam’dan biri olan Cahit Zarifoğlu’nun çocuk kitapları serisinden yayınlanan 9 kitabını, 5 ve 6. sınıflarımızın kütüphanelerine hediye ettik. Bu hikaye kitapları öğrencilerimizin dersleri haricinde  okumalarına, dil gelişimlerine ve görüş ufku kazanmalarına yardımcı olacak. Ayrıca 26-27 Nisan tarihlerinde yapılacak TEOG sınavı öncesi 8. sınıfta okuyan tüm öğrencilerimize de MEB’in EBA sistemi içerisindeki kazanım testlerini kapsayan 1.125 soruluk kitapçıklarını da dağıttık.  Bu da çocuklarımızın sınavlara daha iyi hazırlanmalarını sağlayacak. Mustafakemalpaşa’yı eğitim alanında Türkiye çapında bir çıta daha yukarı taşıyabilirsek proje amacına ulaşmış olacak ” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da ‘Dönüşüme Cam Doğaya Can’

Yıldırım Belediyesi, ‘Dönüşüme Cam Doğaya Can Projesi’ kapsamında, 7 ayda 90 ton atık cam …