Home FOTO GALERİ MÜHENDİSLERDEN TMMOB HAKKINDA SUÇ DUYURUSU…

MÜHENDİSLERDEN TMMOB HAKKINDA SUÇ DUYURUSU…

- Guncellenme Tarihi: 31 Mart 2017 16:08
9 min read
MÜHENDİSLERDEN TMMOB HAKKINDA SUÇ DUYURUSU… için yorumlar kapalı
0

TMMOB ÜYESİ AKCI: TMMOB BİR SİYASİ PARTİ DEĞİLDİR. 

 

BURSA – Mimar Mühendisler Grubu (MMG) Bursa Şubesi üyesi mimar, mühendis ve şehir plancıları, Bursa Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaparak, kendilerinin aynı zamanda TMMOB üyesi olduklarını  söyleyerek Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) 16 Nisan’daki referandum öncesi sergilediği tutumu protesto etti. Aynı grup daha sonra Cumhuriyet Savcılığına şikayet dilekçelerini teslim etti. 

 

TMMOB yönetiminin 16 Nisan referandumu öncesinde sergilediği duruşla, bir irade gaspı gerçekleştirdiğini iddia eden MMG Bursa Şubesi Üyeleri, Bursa Adalet Sarayı önünde bir basın açıklaması yaptı. 

 

MMG Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Serim, MMG Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri ve MMG Bursa Şubesi üyeleri ve farklı branşlardan TMMOB üyelerinin hazır bulunduğu basın açıklamasında, hazırlanan metni MMG ve TMMOB Üyesi İşletme Mühendisi Talip Akcı kamuoyu ile paylaştı. 

Akcı tarafından kamuoyu ile paylaşılan metin şu şekildedir: 

“Değerli basın mensupları, değerli mimar, şehir plancısı ve farklı branşlardan mühendis arkadaşlarım, 

Bugün burada toplanma nedenimiz; üyesi olduğumuz Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği -kısaca TMMOB- mevcut yönetiminin asla tasvip etmediğimiz meslek yerine ideolojiyi öne çıkartan ve üyelerinin tamamı adına söz söyleme alışkanlığına maalesef bir yenisini daha eklemiş olmasıdır. 

Bilindiği gibi kanun ile kurulmuş akademik odalar kamu kurumu niteliğindedir. Meslektaşlarımızın pek çoğu işlerini yapabilmek için kanun ve yönetmelikler gereği akademik odalara üye olmak zorundadır. Doğal olarak oda üyesi meslektaşlarımız farklı dünya görüşlerine, inançlara ve politik eğilimlere sahiptir. İki yılda bir ve ne yazık ki çok düşük katılım oranları ve tartışmalı bir yöntemle seçilen oda yönetimleri ise bu farklılıkları yok saymakta, bütün üyeler kendileri ile aynı görüşteymiş gibi davranmakta, bütün üyeler adına beyanatlar vermekte, eylemler, kampanyalar yapmaktadır. Bunun da ötesinde mesleklerimizin gelişmesi, ülkemizin kalkınması, milletimize ve tüm insanlığa fayda üretmek için çalışması gereken TMMOB yönetimi, bu amaçlar yerine kuruluş kanununa da aykırı olarak sadece dar alanda amatörce politika yapmaya çalışmaktadır. 

TMMOB yönetimine bir kez daha hatırlatmak isteriz ki; TMMOB bir siyasi parti değildir, akademik odalar politika yapma yeri değildir. Yaptığınız iş kuruluş kanununa aykırıdır. 

Zorunlu olarak üye olduğumuz ve ülkemizin göz bebeği kurumlarından birisi olması gereken TMMOB son derece kötü ve amacından sapmış yönetiminiz sayesinde maalesef itibarı olmayan bir kurum halindedir. Mühendislik mesleğinin gelişmesi, üyelerin iş-eğitim-kariyer sorunlarını çözmek, ülke sanayiinin gelişmesi için çalışmak yerine marjinal ideolojik söylemler ile akademik odaların imajları yerle bir edilmiştir. 

TMMOB yönetimi olarak ülkemizin gelişmesine ve meslektaşlarımızın istihdamına katkıda bulunacak HES projelerine, otoyol yapımlarına, boğaz köprülerine, nükleer santrallere, tüp geçitlere, üçüncü havaalanına vs. hep karşı çıktınız. Adeta bu ülke gelişmesin, kalkınmasın diye her yola başvurdunuz, herkes ile işbirliği yaptınız. Ve bütün bu cürümleri işlerken bizlerin fikrini bile sormadınız. Kendi marjinal ideolojinizi bütün TMMOB üyelerinin ortak görüşüymüş gibi deklare etmekten çekinmediniz. Bugün yine benzer bir işgüzarlık peşindesiniz. Ülkemiz için kritik bir dönemeçten geçtiğimiz bu referandum sürecinde yine sizlerle aynı fikirdeymişiz gibi hepimiz adına bildiriler dağıtmakta, toplantılar yapmakta, sosyal medyada, web sitelerinde feryat figan kampanyalar düzenlemektesiniz. 

Biliniz ki; 

İrademizi gasp etmenizi asla kabul etmiyoruz. 

 

Bizim adımıza söz söylemenizi asla kabul etmiyoruz. 

Anti demokratik ve vesayetçi yaklaşımlarınızı asla tasvip etmiyoruz. 

TMMOB’u marjinal ideolojik görüşlerinize alet etmenizi, mesleklerimizin saygınlığına gölge düşürmenizi kabullenmiyoruz. 

TMMOB’u kuruluş kanununa aykırı faaliyetlere sürüklemenize göz yummuyoruz. 

Bizlerden toplanan aidatlar ve kamu imkanlarını ülkemizin, milletimizin aleyhine kullanmanızı reddediyoruz. 

Ve aziz milletimize diyoruz ki; 

TMMOB’un referandumda aldığı bu tavır bizleri bağlamamaktadır. 

Mevcut TMMOB yönetiminin düşünceleri bizim düşüncelerimiz değildir. 

Pek çok meslektaşımızın da bizlerle aynı görüşte olduğunu biliyoruz. 

Bizler ülkemize, vatanımıza, milletimize, değerlerimize bağlı, milli iradeye saygı duyan ve ülkemizin kalkınması için gece gündüz azimle çalışan mühendis, mimar ve şehir plancıları olarak önümüzdeki referandumun kritik öneminin farkındayız. Oylarımızı milletimiz ile birlikte, milletimizin iyiliği için kullanacağız. TMMOB yönetiminin yaklaşımını asla kabul etmeyeceğiz. TMMOB yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunacağız. 

Kamuoyuna saygı ile duyururuz.” 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…