Home FOTO GALERİ DSİ BURSA İLİNDE TAŞKINI ÖNLEMEK İÇİN TOPLU MAKİNALI ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

DSİ BURSA İLİNDE TAŞKINI ÖNLEMEK İÇİN TOPLU MAKİNALI ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

- Guncellenme Tarihi: 31 Mart 2017 14:23
6 min read
DSİ BURSA İLİNDE TAŞKINI ÖNLEMEK İÇİN TOPLU MAKİNALI ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR için yorumlar kapalı
0

DSİ Genel Müdürü Murat Acu;’’DSİ olarak ülkemizin dört bir tarafında yapılan ıslah çalışmaları ile illerin, ilçelerin, tarım alanlarının taşkın riskini azalttıklarını belirterek, böylece vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağladık. ‘’dedi.

Genel Müdür Acu;‘’Yaptığımız çalışmalar, aynı zamanda şehir merkezlerine, ilçelere de ayrı bir güzellik katıyor. Son yıllarda Bakanımızın da talimatıyla yaptığımız ıslah çalışmalarında sırasıyla “estetiği, emniyeti ve ekonomiyi” ön plana çıkaran dere ıslahlarını hayata geçiriyoruz.

Bunu yaparken Belediyeler ile beraber aynı zamanda mesire alanları da meydana getirmeyi hedefliyoruz.

Biz ıslah ediyoruz, belediyelerde vatandaşlarımızın rahat nefes alacağı mesirelik alanları inşa ediyorlar.

Bu çalışmalarla dereler birden bire yağan yağmurların akışa geçmesini önlemek için tersip bentleri ve göletler yapıyoruz. Çok güzel bir manzara ortaya çıkıyor. Uzungöl’de tamamladığımız Solaklı Vadisi o bölgede adeta pırlanta gibi parlayan bir vadi oldu. Artvin’de “Çoruh Park” gene aynı şekilde Artvin’e değer katan bir tesis oldu.  ‘’dedi.

Genel Müdür Acu;’’ Bursa ili ve ilçelerinde de taşkın önleme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, Bursa ve ilçelerinde başlayan makinalı çalışmalar kapsamında Bursa Mustafa Kemalpaşa İlçesinde Melikköy Şapçı Dere Mansabında Kanal Açılması ve Taş Tahkimat Yapılmasına 1 Ocak 2017 tarihinde başlanmıştır.

Yapılan çalışma ile Bursa Mustafa Kemalpaşa ilçesi sınırlarında bulunan Şapçı dere mansabında tanzim yapılmak suretiyle arazilerin taşkınlardan korunması ve o bölgeden geçmekte olan Güllüce Sulaması Ana Boru Hattı nın muhafaza altına alınması amaçlanmakta ve 5 000 dekar zirai alanın taşkın riski azaltılacaktır.

Bursa İnegöl ilçesinde İnegöl Akhisar Karadere Rusubat Temizliğine 2016 yılı sonunda başlandı çalışmaları devam etmektedir.

Yapılan çalışma ile Bursa İnegöl Akhisar deresinin her iki tarafında bulunan yerleşim yerleri ile 4000 dekar zirai tarım arazisinin taşkın riski azaltılacaktır.

Bursa Karacabey’de Tophisar/Hacısinandere Rusubat Temizliğine 2016 yılı sonunda başlandı çalışmalar devam etmektedir.

Yapılan çalışma ile 3000 dekar zirai tarım arazisinin taşkın riski azaltılarak suyun deşarz alanlarına rahat iletilmesini sağlanacaktır.

Diğer taraftan Bursa Bölge görev sahasında ki İzmit Arıklar Göleti Mansabı Uzungöl Deresi Rusubat Temizliğinede 12 Ocak 2017 tarihinde başlanmış olup çalışmalar devam etmektedir.

Yapılan çalışma ile İzmit Kandıra Arıklar Göleti mansabında bulunan Uzungöl deresinin yaklaşık 5 500 m. lik bölümünde 74 250 m3 lük rusubat temizliği yapılmak suretiyle Uzungöl deresinin her iki tarafında bulunan yerleşim yerleri ile 2000 dekar tarım arazisinin taşkın riski azaltılacaktır.

 

Yapılan bu çalışmalarda toplam olarak 18 adet makine-araç ve toplam olarak 30 personel çalışmakta olup çalışmalar Mayıs sonu itibariyle tamamlanacaktır.

Tüm bu yapılan çalışmalar ile 2 il 4 ilçe ve 14 000 dekar zirai tarım arazisinin taşkın riski azaltılacaktır. ’dedi.

 

DSİ Genel Müdürü Murat Acu son olarak, ‘’Yapılan bu çalışmalarda en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ‘dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…