Home FOTO GALERİ ZAFER PLAZA’DA AKUSTİK PAZAR KONSERİNDE BU HAFTA NİYAZİ KOYUNCU İLE KARADENİZ EZGİLERİ RÜZGARI ESTİ…

ZAFER PLAZA’DA AKUSTİK PAZAR KONSERİNDE BU HAFTA NİYAZİ KOYUNCU İLE KARADENİZ EZGİLERİ RÜZGARI ESTİ…

- Guncellenme Tarihi: 28 Mart 2017 14:25
5 min read
ZAFER PLAZA’DA AKUSTİK PAZAR KONSERİNDE BU HAFTA NİYAZİ KOYUNCU İLE KARADENİZ EZGİLERİ RÜZGARI ESTİ… için yorumlar kapalı
0

Zafer Plaza AVM Akustik Pazar Konserlerinde bu hafta da Niyazi KOYUNCU’yu ağırladı.

Niyazi KOYUNCU’ya gitarların yanı sıra kemençe ve tulum çalan ekip arkadaşları eşlik etti. KOYUNCU söylediği parçalarla ortamı adeta şenlendirirken, tulum ve kemençenin ritmine dayanamayan izleyiciler müziğin ritmiyle horon danslarını sergilediler.

Niyazi KOYUNCU’nun tulum çalan arkadaşıyla beraber yaptığı horon dansı konsere damgasını vurdu.

Hareketli parçaların yanı sıra “Koyverdun Gittin Beni” ve “İşte Gidiyorum” parçalarına eşlik eden seyirciler duygusal anlar yaşadı. 

Konser öncesinde, TV yapımcısı Özgür ÖGÖZ’ün Niyazi KOYUNCU ile yaptığı söyleşide abisi Kazım KOYUNCU da anıldı.

Zafer Plaza Alışveriş ve Yaşam Merkezi Müdürü Onur SAPMAZ, Reklam ve Halkla İlişkiler Yöneticisi Zeynur KÖROSMAN ve Basın ve Aktivite Yönetmeni Gamze GEYLANİ günün anısına Niyazi KOYUNCU’ya kristal piramit armağan etti.

Niyazi KOYUNCU’ ya dair…

‘Müziksiz nefessiz kalırım’ diyen Niyazi Koyuncu 1984 yılında dünyaya geldi.  Kulağına Lazca ezgiyi abisi Kazım

Koyuncu fısıldadı.  1986’da Çernobil faciası olduğunda Niyazi henüz 2 yaşındaydı.                           Karadeniz’in çernobili, abisi Kazım KOYUNCU’ yu kanser edip  25 Haziran 2005 yılında hayattan aldığında, Niyazi KOYUNCU abisinin gitar askısını yanına alarak, üniversiteyi kazanıp Eskişehir’e gitti. Bir yandan eğitimini tamamlarken bir yandan da müzikle içli dışlı oldu. İlk sahneye çıkışı ise kanser hastası bir çocuğa yardım içindi. O gün o sahnede müziğin insan için yaşamını anladı. “Sahne benim her şeyim” dedi. Var olduğu, korktuğu, güçlendiği yerdi. Ama en çok da yaşadığı… Kendisi oluvermişti o sahnede. Çocukluğunda kulağına fısıldanan o ritmik seslerin peşindeydi… Öğrencilik yıllarında Lazca’da karanlıktaki ışık anlamına gelen Seritana’yı kurdu, yıl 2008’di…

Grubuyla birlikte sokaklarda şarkılar söylediler, Lazca, Hemşince, Türkçe. Ardından konserler geldi, albümü olmadan Türkiye’nin pek çok yerinde konserlere gitti. Grupla yollarını ayırıp Niyazi KOYUNCU olarak ilk albümü ‘Muço Pa’ 2012 yılında çıkarttı.2012’den sonra pek çok projede yer aldı. Bunlardan öne çıkan projeler  Suat Kuzucu-Susalım Beraber (Zigana-2015), Ahmet Kaya- Bir Eksiğiz-(Doruklara Sevdalandım 2014), Kurtalan Expres- Göğe Selam 2 (Nöbetçinin Türküsü-2014),  Metin Yılmaz-Gökyüzü Mavi Kaldı (Günaydın Gülüm-2013), Ayla Yılmaz-La (Derindur Karadeniz 2012)           4 Yıl aradan sonra Koyuncu ikinci albümü Liva’yı (Kar Suyu)  dinleyicileriyle buluşturdu.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Hitachi Astemo Türkiye’nin Genel Müdürü Mesut Sancaklı Oldu

27 ülkede yaklaşık 140 tesiste 90.000 kişiyi istihdam eden global bir otomotiv teknoloji ş…