Home FOTO GALERİ İMSİAD, MÜTEAHHİT-ÖĞRENCİ BULUŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR…

İMSİAD, MÜTEAHHİT-ÖĞRENCİ BULUŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR…

- Guncellenme Tarihi: 28 Mart 2017 14:13
9 min read
İMSİAD, MÜTEAHHİT-ÖĞRENCİ BULUŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR… için yorumlar kapalı
0

MUSTAFA ANDIÇ ÖĞRENCİLERLE DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI…

  • ANDIÇ:, HATA ORANINIZI AZALTMANIN AZ BİLİNEN YOLU ORTAKLIK KURMAKTIR…
  • ANDIÇ: TÜRKİYE’DE YATIRIMCI OLMAK ATEŞTEN GÖMLEK GİYMEKTİR…
  • ANDIÇ: NİTELİKLİ KENTSEL DÖNÜŞÜM, NİTELİKLİ MÜTEAHHİT VE NİTELİKLİ MÜHENDİSLERLE OLUR…

BURSA – İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Altınış İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Mustafa Andıç, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) öğrencileri ile bir araya geldi.

İMSİAD, Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ile imzalanan protokol kapsamında üyelerini öğrencilerle buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Bursa Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri ile bir araya gelen Mustafa Andıç, öğrencilerle deneyimlerini paylaştı.

Bursa Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. İlker Fatih Kara ve İnşaat Bölümü Öğretim Üyelerinin de katıldığı söyleşide konuşan Andıç, “Sizler inşaat mühendisliği mesleğini seçmekle doğrubir karar verdiniz. Eskimeyen, bereketli ve geniş çalışma alanları olan böyle özel ve değerli bir meslek seçtiğiniz için sizleri tebrik ederim. Birçok iş yapma tercihi şansınız olduğu bu meslekte tek bir iş üzerinde yoğunlaşıp uzmanlaşmanızı öneririm.” dedi.

TÜRKİYE’DE YATIRIMCI OLMAK ATEŞTEN GÖMLEK GİYMEKTİR

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide konuşan Mustafa Andıç şunları söyledi: “Elbette tahsil ve diploma çok önemli. Bununla birlikte bakış açınızın farklı olması, büyük fotoğrafı görebilme yeteneğiniz ve vizyoner duruşunuz da size büyük katkı sağlayacaktır. Bilgi çağında yaşıyoruz ve bilgi konusunda asla kanaatkar olmamalıyız. Sadece teknik konuları bilmeniz yetmez buna ek olarak muhasebe, pazarlama, satınalma, finansman, kamu ile ilişkiler ve doğru iletişim kurabilme becerisi gibi konularda da kendinizi geliştirmelisiniz. Ancak unutmayınız ki, Türkiye’de yatırımcı olmak ateşten gömlek giymektir”

İnşaat mühendisinin verdiği teklifin, sırf düşük bir fiyat verildiği için bir usta veya kalfanın teklifi ile kıyaslanabildiğini belirten Andıç, “İnsanların doktora kıyasla daha düşük fiyatlı olan bir çıkıkçıya gitmeyi akıllarından bile geçirmezlerken, konu inşaat olunca bu yanlışın bir benzerine düşülebilmektedir” dedi. Andıç sözlerine şöyle devam etti: “Maalesef ülkemizde inşaat müteahhitliği bir ihtisas alanı olarak kabul görmüyor. Doktorlardan avukatlara, kuyumculardan sanayicilere kadar, her sektörden cebinde parası olan ama sektör ile ilgili bir bilgisi olmayan insanların müteahhit olmaya kalkışmaları, sektöre zarar verebiliyor. O yüzden bu mesleğin içinden gelen kişilerin daha girişimci olmalarını, daha cesaretli olmalarını, mantıklı risk almayı bilmelerini ve donanımlı olup yeterli tecrübe edinerek bu yola çıkmalarını tavsiye ediyorum.”

HATA ORANINIZI AZALTMANIN AZ BİLİNEN YOLU ORTAKLIK KURMAKTIR

İş hayatında ortaklık kurmanın öneminden bahseden Andıç, “Girişimcilik yaparak mesleğe atıldığınız ilk zamanlarda hatalar yapabilirsiniz. Sizi bu hatalardan olabildiğince koruyabilecek olan en basit yöntem, ortaklık kurmaktır. Ortaklık kurmak, hem sizin girişiminizi yapmanıza olanak sağlar, hem de onunla istişare edip daha az hata yapma fırsatı sunabilir. Bu nedenle, birlikte iş yapma-ortaklık kültürünü, paylaşmayı mümkün olduğu kadar erken kazanabilmek son derece önemlidir. Atalarımızın da dediği gibi ‘Birlikten kuvvet doğar’” diye konuştu.

NİTELİKLİ KENTSEL DÖNÜŞÜM, NİTELİKLİ MÜTEAHHİT VE NİTELİKLİ MÜHENDİSLERLE OLUR

Sektörün en önemli konularından biri olan kentsel dönüşümle ilgili fikirlerini de söyleyen Andıç sözlerini şöyle noktaladı: “Herkesin gündeminde kentsel dönüşüm var. Bizler de hem inşaat mühendisi olarak hem de bizleri bir araya toplayıp sektöre dair önemli konuları gündeme taşıyan derneğimiz İMSİAD olarak kentsel dönüşüm konusu ile ilgili çalışmalarımızı tüm gayretimizle sürdürüyoruz. Çünkü Bursamız ve ülkemizde özlenen yapı kalitesine ulaşabilmemiz için kentsel dönüşümü bir fırsat olarak görüyoruz. Nitelikli kentsel dönüşüm, nitelikli müteahhit ve nitelikli mühendisler elinde hayat bulabilir ancak.”

Program sonunda Bursa Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. İlker Fatih Kara tarafından İMSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İnşaat Mühendisi Mustafa Andıç’a teşekkür belgesi verildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Emekli Yaşam Merkezi ile Büyüklerimiz Sosyal Hayatın İçinde Olacak

Cumhur İttifakı AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer, “60 yaş üstü 2…