Home EĞİTİM Osmangazi Belediyesi’nden Çocuklara Özel Kitap

Osmangazi Belediyesi’nden Çocuklara Özel Kitap

- Guncellenme Tarihi: 26 Mart 2017 17:41
4 min read
Osmangazi Belediyesi’nden Çocuklara Özel Kitap için yorumlar kapalı
0

Dündar: Amacımız Doğa Sevgisi Aşılamak

‘Kıvırcık Gizemli Ormanda’ Çocuklarla Buluşuyor

 

Edebiyat dünyası ve Bursa belleğine birçok eser kazandıran, süreli yayınlarıyla dikkat çeken Osmangazi Belediyesi bu alanda farklı bir çalışmaya daha imza attı. Osmangazi Belediyesi ‘Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası’ kapsamında çocuklara orman sevgisi aşılamak ve doğayı koruma bilinci kazandırmak amacıyla ‘Kıvırcık Gizemli Ormanda’ isimli kitap çıkarttı. Kitap, ‘Orman Haftası’ programı çerçevesinde öğrencilere dağıtılırken, TÜYAP Kitap Fuarı’nda Osmangazi Belediyesi standında da yerini aldı.

Çocuklara yönelik sosyal projelerine bir yenisini daha eklediklerini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar “ Geleceğimizi emanet edeceğimiz nesiller bizim için her zaman öncelikli. Onların gerek eğitim hayatlarına yönelik gerekse sosyal yaşamlarına katkı sağlayacak çalışmalar yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Açtığımız okullar, inşa ettiğimiz Bilgi Evleri, ilçemizde ihtiyaç sahibi okullara yaptığımız katkıların yanı sıra, çocuklarımızın çevreye duyarlı, bilinçli bireyler olmaları için de farklı çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Ormanların doğanın dengesini koruyan, dünyaya nefes aldıran ve birçok canlıya da ev sahipliği yapan büyük bir hazine olduğuna dikkat çeken Başkan Dündar “Bizler çocuklarımızın bu hazinenin farkına varmalarını arzu ediyoruz. Orman Haftası’na özel hazırladığımız kitabımız da 

bu farkındalığa aracı olsun, çocuklarımız ‘Daha Yeşil Bursa’ idealimizin birer elçileri haline gelsin istiyoruz” dedi.

Başkan Dündar “Daha Yeşil Bir Bursa İçin Çalışıyoruz”

“Bizler, yeşili ve ağacı bol olan bir şehirde yaşadığımız için çok şanslıyız. Ancak bu güzellikleri korumak için üzerimize daha çok iş düşüyor. Ormanları zenginleştirmek, içerisinde yaşayan canlıları korumak, ormanları temiz tutmak en önemli görevlerimiz arasında” diyen Başkan Mustafa Dündar “Çalışmalarımızı daha yeşil bir Bursa ve sağlıklı bir yaşam için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sürdüreceğiz” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …