Home FOTO GALERİ Öğrenciler, CV hazırlama ve mülakat teknikleri hakkında bilgi aldı

Öğrenciler, CV hazırlama ve mülakat teknikleri hakkında bilgi aldı

- Guncellenme Tarihi: 26 Mart 2017 17:36
6 min read
Öğrenciler, CV hazırlama ve mülakat teknikleri hakkında bilgi aldı için yorumlar kapalı
0

BUSİAD ile Uludağ Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirilen “CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri” semineri Prof. Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde yapıldı. Oyak Renault İnsan Kaynakları İşe Alım ve Yetenek Yöneticisi Altuğ Turan’ın konuşmacı olduğu programa; makine, tekstil, elektronik, çevre ve otomotiv mühendisliği bölümü öğrencileri katıldı.

Sunumuna, CV hazırlamanın 3 ayaklı bir sürecinin olduğunu ifade ederek başlayan Altuğ Turan; bunların eğitim, yetkinlik ve deneyim olduğunu belirtti. Eğitim başlığının, üniversiteden mezun olana dek alınan eğitim sürecini, yetkinlik başlığının eğitim hayatı boyunca edinilen yetkinliği ve deneyiminin de staj ve gönüllülük esasına dayalı projeleri kapsadığına değinen Turan, kısa dahi olsa başka bir kişinin yanında ya da bir kurum bünyesinde edinilen tecrübelerin son derece önemli olduğunu kaydetti.

Bir CV hazırlanırken dikkat edilmesi gereken noktalara da değinen Turan, “CV özenle hazırlanmış olmalı ve kolay okunmalı. Ayrıca gereksiz bilgilerden uzak durularak sayfa sayısından çok içeriğe önem verilmeli. CV’de kullanılan fotoğraf da son derece önemli. Sosyal medya profilleri de işe alım sürecinde dikkat edilen bir başka husustur. O nedenle bir firmada iş başvurusunda bulunacak kişilerin ilgili firmaların sosyal medya hesaplarını ya da hedefledikleri alanlara uygun grupları takip etmeleri fayda sağlayacaktır” diye konuştu. Turan, şöyle devam etti: Özgeçmiş hazırlarken çok uzun bir ön yazıya yer vermemek gerekir. Ayrıca, karışık iş tanımı yapmamak ve devrik İngilizce cümlelerle tanımadığınız referanslara da yer vermemek gerek. Kullandığınız programları yazmanız önemli. İş tecrübesi bölümünde de ana görevlerinizi maddeler halinde net bir şekilde belirtin. Yabancı dil seviyesi konusunda ne iseniz onu yazın. Açıkçası ne iseniz onu belirtmenizde her zaman fayda olacaktır. Uygun bir özgeçmiş, iyi bir işin kapısını açan en önemli anahtardır.”

“Samimi olmak ve net yanıtlar vermek önemli”

İş görüşmelerinin iki yönlü bilgi alışverişi sağladığını dile getiren Turan, söz konusu görüşmelerde sorulara samimi bir şekilde net yanıtlar vermenin önemli olduğunun altını çizdi. Turan, adayların görüşme öncesinde şirketi ve pozisyonu tanımaları gerektiğine değinerek “Görüşme öncesi söylemek istediklerinizi prova etmelisiniz. Ayrıca görüşme yerine 10 dakika kadar erken gitmeniz de doğru olacaktır. İlk izlenim de son derece önemlidir. Bunun için dış görünüme önem verilmeli, abartmamak kaydıyla karşımızdakinin eli güçlü bir şekilde sıkılmalıdır. Göz teması kurmak, dinlemek, tutarlı olmak, doğru bilgi vermek, ‘bilmiyorum’ demekten çekinmemek, soruları örnekler vererek cevaplamak, sakin ve kibar olmak ve ilk görüşmede ücret, izinler, sosyal haklar gibi konulara değinmemek de son derece önemli.” diye konuştu.

 

Turan, 2016 yılında Oyak Renault’ya 6000 civarındaki iş başvurusu olduğunu, bu başvurular arasında beyaz yaka olarak 197 yeni personelin işe alındığını kaydetti. İşe alınanların yüzde 72’sinin mühendis olduğunun bilgisini veren Turan, Oyak Renault’un firma kültürü ve işe alım sürecindeki beklentileri hakkında da öğrencileri bilgilendirdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Çocuk Şenliği, Minik Öğrencilerin Gösterileriyle Son Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düze…