Home FOTO GALERİ GENÇLER SORDU EFKAN ALA YANITLADI…

GENÇLER SORDU EFKAN ALA YANITLADI…

- Guncellenme Tarihi: 24 Mart 2017 13:16
5 min read
GENÇLER SORDU EFKAN ALA YANITLADI… için yorumlar kapalı
0

ESKİ İÇİŞLERİ BAKANI ALA GENÇ KÜRSÜ’NÜN KONUĞU OLDU…

BURSA – İçişleri Eski Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, AK Parti Osmangazi İlçe Gençlik Kolları tarafından düzenlenen Genç Kürsü programının konuğu oldu.

İçişleri Eski Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala’nın katılımıyla Soğanlı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa; AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Davut Gürkan, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, AK Parti Osmangazi İlçe Gençlik Kolları Başkanı Semih Peksert’in yanı sıra partililer ve çok sayıda genç katıldı.

Anayasa değişikliği teklifindeki yer alan maddeler hakkında gençlerden gelen soruları yanıtlayan İçişleri Eski Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, 18 ile 25 yaş arasında 7,5 milyon seçmenin var olduğunu söyledi.

Ala, “Şimdi bazı ülkeleri size söyleyeyim. Mesela Almanya’da seçme yaşı 18, seçilme yaşı da 18. Avusturya’da seçme yaşı 16, seçilme yaşı 18. Danimarka’da seçme yaşı 18, seçilme yaşı da 18. Finlandiya’da seçme yaşı 18, seçilme yaşı da 18. Hollanda’da seçme yaşı da 18, seçilme yaşı da 18. İspanya’da seçilme de seçme yaşı da 18. İsveç’te seçme de, seçilme yaşı da 18. Hepsi de demokratik ülke mi? Portekiz seçme de seçilme yaşı da 18. Şimdi Avrupa Birliği’nde görüyorsunuz hepsinde seçme ve seçilmede 18. Biz de gençlerimiz daha erken yaşlarda siyasetin bir iyi şey olduğunu, sorun çözmede en az maliyetli yöntem olduğunu, baştan ilgi duyarak fark etsinler ve onun içinde yaşasınlar istiyoruz” dedi.

16 Nisan’da sandıktan evet çıkması halinde, hükümetin, siyasetin önünü kesmek için yolda olan bariyerlerin kaldırılmış olacağını söyleyen Ala, “Bir de tek başına mutlaka istikrarlı bir hükümet çıkıyor sandıktan. Yani yol temizleniyor, bir de sandıktan tek başına bir hükümet çıkıyor. Yani 5 yıl yol olacak. Yol kesmeler yok. Gürültü yok. Efendim sandıktan çıktık, hükümet kurar mıyız, kurmaz mıyız tartışması yok. Sandıkta millet hükümeti kuruyor, yolu da açıyor, ya Allah Bismillah” diye konuştu.

Yaklaşık 2 saat boyunca gençlerle bir arada olan ve onların sorularını yanıtlatan Efkan Ala’nın ardından konuşan AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz da, 16 Nisan’ın Türkiye açısından bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Osmangazi İlçesi’nde hedeflerinin yüzde 60 oy oranını yakalamak olduğunu hatırlatan Yılmaz, “Bu doğrultuda çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacak şekilde gece demeden, gündüz demeden çalışmalarımızı var gücümüzle yapıyoruz. İnanıyoruz ki milletimiz 16 Nisan’da daha güçlü bir Türkiye yolunda kararını ‘evet’ten yana kullanacaktır” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …