Home FOTO GALERİ Şiir tutkunları Dünya Şiir Günü’nde buluştu

Şiir tutkunları Dünya Şiir Günü’nde buluştu

- Guncellenme Tarihi: 22 Mart 2017 13:24
4 min read
Şiir tutkunları Dünya Şiir Günü’nde buluştu için yorumlar kapalı
0

Dünya Şiir Günü Bursa’da, Nilüfer Belediyesi ve  Bursa Yazın ve Sanat Derneği iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte kutlandı. Etkinlikte Şair C. Hakkı Zariç’e, BUYAZ Şiir Onur Ödülü verildi.


Dünya Şiir Günü, Nilüfer Belediyesi katkılarıyla Bursa Yazın ve Sanat Derneği (BUYAZ) tarafından Nâzım Hikmet Kültürevi’nde gerçekleştirilen etkinlikte kutlandı.

Etkinliğe Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü ve BUYAZ Başkanı Güney Özkılınç, Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp ile Hilmi Haşal, Nuri Demirci gibi çok sayıda şair ve şiir tutkunu katıldı.

Dünya Şiir Günü, Şair Şaban Akbaba’nın, Egemen Berköz’ün kaleme aldığı Dünya Şiir Günü Bildirisi’ni okumasıyla başladı. BUYAZ Başkanı Güney Özkılınç’ın açılış konuşmasını yapmasının ardından etkinliğe onur konuğu olarak katılan C. Hakkı Zariç ile Süreyya Akçay ve Yusuf Yağdıran söyleşi gerçekleştirdi.

“ŞİİRİ KİŞİSEL VE TOPLUMSAL TRAJEDİLER BESLER”

BUYAZ Şiir Onur Ödülü’ne layık görülmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren C. Hakkı Zariç, alınan ödüllerin şaire yeni sorumluluklar yüklediğini ifade etti. Şair ve okur arasında hiyerarşik bir mesafe olmadığını kaydeden Zariç, “Şairi aslında okur nitelendirir. Yazmak cüret etmektir. Şiiri kişisel ve toplumsal trajediler besler. Edebiyat, insana farklı bir gerçeklik kazandırıyor. Edebiyat, hayatı size katlanabilir kılarken, gerçeklerin katılığını da gösterir” dedi.

 

İnsanın edebiyattan kaçamayacağını söyleyen Zariç, “Kendinden kaçarsan edebiyata sığınabilirsin. İnsan nereye giderse gitsin hisleri, alışkanlıkları, duyguları da yanında götürür. Yani insan edebiyat ve şiirden kaçamaz” diye kaydetti.

Söyleşi sırasında şiir okuyan Zariç, kitapları üzerine sorulan soruları da yanıtladı.

Söyleşinin ardından Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü, BUYAZ Başkanı Güney Özkılınç ile Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala, Zariç’e BUYAZ Şiir

Dünya Şiir Günü etkinliğinde Nilüfer Kent Konseyi Melih Elal Okuma Grubu üyeleri ile Bursa’da yaşayan şairler,  şiir okuyarak geceye renk kattı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…