Home FOTO GALERİ Cahit Külebi’nin mektupları “Edebiyat Belgeliği Müzesi”nde yer alacak

Cahit Külebi’nin mektupları “Edebiyat Belgeliği Müzesi”nde yer alacak

- Guncellenme Tarihi: 22 Mart 2017 13:49
3 min read
Cahit Külebi’nin mektupları “Edebiyat Belgeliği Müzesi”nde yer alacak için yorumlar kapalı
0

Edebiyatçılar Derneği Genel Başkanı Gökhan Cengizhan, kişisel arşivinde bulunan Türk şiirinin önemli isimlerinden Cahit Külebi’ye ait mektupları, Nilüfer Belediyesi tarafından Misi Mahallesi’nde açılması planlanan Edebiyat Belgeliği Müzesi’ne bağışladı.

Nilüfer Belediyesi’nin Misi (Gümüştepe) Mahallesi’nde çalışmalarını sürdürdüğü Edebiyat Belgeli Müzesi’ne önemli bir bağış daha gerçekleşti.

Cahit Külebi’nin, önemli bir arşiv değeri taşıyan, Türk Dil Kurumu’nda “yazmanlık” yaptığı dönemde, 1970’li yılarda, kendisine yazılan ya da kendisince yanıtlanan edebiyatçı mektupları, Edebiyatçılar Derneği Genel Başkanı Gökhan Cengizhan tarafından, müzede yer alması için Nilüfer Belediyesi’ne devredildi.

 

Edebiyatçılar Derneği Genel Başkanı Gökhan Cengizhan, mektupları, TÜYAP Bursa 15. Kitap Fuarı’nda düzenlenen “Edebiyatımızda Mektuplar” konulu söyleşinin ardından verdi. Cengizhan,  kişisel arşivinde bulunan, Türk şiirinin usta ismi Cahit Külebi’ye ait mektupları, Nilüfer’in Misi (Gümüştepe) Mahallesi’nde açılması planlanan Nilüfer Belediyesi Edebiyat Belgeliği Müzesi’nde sergilenmek üzere Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman’a teslim etti.

 

Cahit Külebi’nin, Selim İleri, Hilmi Yavuz, Ceyhun Atuf Kansu, Tahsin Yücel, Muzaffer Buyrukçu, Cemal Süreya, Demir Özlü, Burhan Günel, Yaşar Miraç, Mehmet H. Doğan, Cevdet Kudret, Orhan Şaik Gökyay, Mehmet Fuat ve Rauf Mutluay’a kadar pek çok edebiyatçı ile yaptığı yazışmaların, edebi olarak büyük bir önem taşıdığını ifade eden Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, mektupların  Edebiyat Belgeliği Müzesi’nde gelecek kuşaklara taşınacağını söyledi.

Nilüfer Belediyesi tarafından Misi Mahallesi’nde açılması planlanan Edebiyat Belgeliği Müzesi’nde edebiyatçıların el yazmaları, birinci basım kitapları ve  edebiyatta önemli yeri olan dergilerin birinci sayıları yer alacak.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…