Home GÜNCEL EĞİTİM-BİR-SEN BURSA 1 NOLU ŞUBESİ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ 102. YILINDA ANDI

EĞİTİM-BİR-SEN BURSA 1 NOLU ŞUBESİ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ 102. YILINDA ANDI

- Guncellenme Tarihi: 17 Mart 2017 13:40
5 min read
EĞİTİM-BİR-SEN BURSA 1 NOLU ŞUBESİ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ 102. YILINDA ANDI için yorumlar kapalı
0

NUMAN ŞEKER: “YEDİ DÜVELE KARŞI VERİLEN DİRENİŞ HER DAİM ÖRNEK ALINMALI”

BURSA- Çanakkale Zaferi’nin 102’inci yıl dönümünde Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker yaptığı basın açıklaması ile sendika adına tüm şehitleri rahmet ve minnetle andı. Çanakkale’yi geçilmez kılan değerlerin asla terk edilmemesini işaret eden Numan Şeker, “Yedi düvele karşı 102 yıl önce verilen direnişi her daim örnek alınmalı” dedi.

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, “Çanakkale Zaferi, milletimiz için bir varlık ve yokluk savaşı, imkansızın başarıldığı; Kurtuluş Savaşı’na giden yolda çok önemli bir kilometre taşı, tarihte eşine az rastlanan kahramanlık destanlarından biridir” diye konuştu. Çanakkale’de; Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i ile milletimiz bir bütün olarak mücadele ettiğini hatırlatan Başkan Şeker, “Milletimiz, Çanakkale’de vatan söz konusu olduğunda aidiyetlerin hiçbir önemi olmadığının en güzel örneğini sergilemiş; din, vatan, namus tehlikeye girdiğinde canın, malın hiç düşünülmeden verilebileceğini de cesurca ortaya koymuştur Çünkü Çanakkale, insanlık onurunun, İslam kardeşliğinin, emperyalist zorbalara karşı dayanışmanın aşılmazlığı, geçilmezliği, yenilmezliğidir. Nifak tohumlarının içimizde yeşermemesi, ancak Çanakkale’deki birlik ve beraberlik ruhuyla mümkün olacaktır” dedi.

NECİP MİLLETİMİZ ÇANAKKALE RUHUNU HALA İÇİNDE YAŞATIYOR”

Her toplumun tarihsel serüvenlerinde milat sayılacak önemli kırılma ve geçiş anlarının olduğunu ifade eden Başkan Numan Şeker, “Bu anlamda Çanakkale önemli bir aşamadır. Çanakkale, bu topraklar üzerinde yaşayan halkların gerçek anlamda ‘millet’ ve Anadolu’nun bu milletin ebedi vatanı olduğunun bir kez daha tescili, kanıtıdır” şeklinde konuştu. Son dönemdeki kırılma anlarından birinin de 15 Temmuz hain darbe kalkışması olduğunu belirten Numan Şeker, “Emperyalizm yüzyıl aradan sonra da terör örgütleriyle bölge haritasını yeniden çizme kararından bugüne kadar vazgeçmedi. Ancak Çanakkale ruhuna sahip necip milletimiz, emperyalizmin her daim hain planını bozmasını bildi. Son olarak 15 Temmuz darbe girişiminde hamd olsun tüm dünya bunu bir kez daha gördü” diyerek, sözlerini şu cümlelerle noktaladı: “15 Temmuz’da gösterdiği birlik ve beraberlik mücadelesi ile aziz milletimizin 102 yıl önce verdiği destansı direnişin değerlerini hala terk etmediğine hamd olsun bir kez daha şahit olduk. Onun için aydınlık dimağı, pırıl pırıl bakış ve ilgileriyle yeni nesillerimizin, bu ruh ve duyguyu ilham kaynağı bileceğinden tarihi şuurla hep yaşayacağından sendika olarak hiç şüphemiz yok. Ülkemizin her kırılma anında milli iradenin yanında olan büyük Memur-Sen ailesi olarak; tüm sendikalarımızla bu ruhu yaşatma adına elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…