Home FOTO GALERİ Başkan Dündar, Genç Girişimcilere Destek Verdi

Başkan Dündar, Genç Girişimcilere Destek Verdi

- Guncellenme Tarihi: 17 Mart 2017 13:58
6 min read
Başkan Dündar, Genç Girişimcilere Destek Verdi için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediyesi, Meslek Sahibi Yapıyor

OSMEK Kursuna Gitti, İşletme Sahibi Oldu

Osmangazi Belediyesi, her yaş grubundan vatandaşın hayatına dokunurken, istihdam seferberliğine yönelik genç girişimcilere de destek vermeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliği çağrısı ile birlikte Osmangazi Belediyesi’nin, sosyal proje ve istihdama yönelik destek ve çalışmaları artarak sürüyor. İnsan odaklı örnek projeleri hayata geçiren Osmangazi Belediyesi, genç girişimcileri ekonomiye kazandırıyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, OSMEK’in girişimcilik kursunu tamamlayıp KOSGEB desteğiyle işletme açan gençleri ziyaret ederek, işletmeyi bizzat inceledi. Genç girişimcilerle sohbet eden Başkan Dündar, “Ülkemizin dinamik ve potansiyeli yüksek gençlerinden her alanda yararlanmak, bizi ileriye, refah seviyeye daha hızlı taşıyacaktır. Projesiyle, çalışma azmiyle, 24 yaşında işletme sahibi olan Soner Seymen kardeşimizi ve ağabeyini gönülden tebrik ediyorum. Allah, iş rastlığı versin. Yüzlerce vatandaşımız, OSMEK referansı ile iş sahibi oldu. Mesleki branşlardan hobilere kadar birçok alanda eğitim verilerek vatandaşlarımızın iş olanaklarını arttıran veya mevcut işlerini geliştirmelerine vesile olan OSMEK, herkesin sosyal yaşantısına artı değer katıyor.

Sosyal belediyeciliği her alanda yaşatmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

‘Abi Kardeş, Aile İşletmesini Kurdu’

Genç girişimcilere özel hibe desteğini öğrenince Osmangazi Belediyesi’nin girişimcilik kursuna gitmeye karar verdiğini söyleyen işletme sahibi Soner Seymen, girişimcilik kursuna başladığı ilk gün hocası ve arkadaşlarıyla projesini paylaşarak ‘Kahvelon’ adında kafesini açacağı günün hayaliyle sürekli proje geliştirdiğini anlattı. Projesini duyan herkesin gözlerinde kendisi gibi heyecan gördüğünü ifade eden Seymen, kendilerine büyük destek veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti.

Kafenin girişinde bir Yeşilçam köşesi oluşturduklarını söyleyen Seymen, “Ayrıca, reading köşesi, uçan kitaplar bölümü şeklinde alanlar oluşturduk. Merdivenden kitaplık yaptık. Dekor olsun diye duvara bisiklet astık. Bisikleti hurdacıdan aldık ve birkaç boyama ve rötuşla istediğimiz hale getirdik. Buradaki pek çok aksesuarı hurdacıdan alıp yeniden değerlendirdik. Dekor anlamında da çok pozitif bir hava kattı. Masa sandalyelerimizi de abimle el ele vererek kendimiz yaptık” dedi.

Canlı müzik programında ağabeyi Sezgin Seymen’in sahne aldığını anlatan Seymen, “Alkolsüz ve daha çok genç grubun tercih ettiği nezih işletmemizde, Kahvelon Akustik Mahal sahnemiz var. Annemin keşkülünden aperatif yiyeceklere ve her türlü içecekle kendinizi evinizde hissedeceğiniz bir yer oluşturduk. ‘Kahvelon’ adı altında da gerek Türkiye’de gerekse dünyada bir marka haline getirebilmek için çalışıp sektöründe en çok tercih edilen isim olmayı amaçlıyoruz” diye

“Hayalleriniz Varsa, Vakit Kaybetmeyin”

Kendisi gibi gençlerin hayallerinden vazgeçmemesi gerektiğinin altını çizen Soner Seymen, “Hayallerinizi gerçekleştirmek için o anki imkânsızlıkları düşünerek geri adım atmayın. Hayat aslında risklerden ibaret ve risk almasını da bilmek gerekir. Siz, iyi niyetle ve gerçekten helalinden kazanma arzusuyla çabalıyorsanız, Allah da kuluna gerçekten kapıları açıyor. Hayalleriniz varsa vakit kaybetmeyin” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …