Home FOTO GALERİ KADINLAR GÜNÜNDE ANLAMLI ETKİNLİK

KADINLAR GÜNÜNDE ANLAMLI ETKİNLİK

- Guncellenme Tarihi: 8 Mart 2017 14:31
4 min read
KADINLAR GÜNÜNDE ANLAMLI ETKİNLİK için yorumlar kapalı
0

İznik Belediyesi Kent Konseyi tarafından Kaymakamlık salonunda 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın, Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Yıldırım, Yusuf Biçer, Dündar Koyutürk, İskender Şen, Müceher Egemen, Kent Konseyi Genel Sekreteri Havva Çandar ile Kent Konseyinde görev alan bayanlar ve İznikli bayanlar da katıldı.

Etkinlikte konuşan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın “Kadınlar hayatta her zaman bizlerin yanlarındadırlar, her işimizde her türlü zamanlarımızda bizlerle beraberdirler. Batı kültürüne göre bizim kültürümüzde kadınlarımız daha öndedir. İşte geçmişe baktığımızda Nene Hatunlar, Halime Çavuşlar, Nezahat Onbaşılar geçmişimizin gurur kaynağı kadınlarımızdır. Senede sadece bir gün değil yılın 365 günü kadınlar bizim baş tacımızdır. Bizim kültürümüz de kadın anadır, kadın bacıdır, teyzedir, yengedir. Böyle onlarca anlamlı isimleri vardır. Bizim kültürümüz dışında başka kültürlerde kadınlara bu kadar anlamlı ünvanlar verilmez. Ben bu vesile ile 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyorum, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Kaymakam Pehlivan ise konuşmasında “Sözlerime yakın zamanda işittiğim Neşet Ertaş ustanın bir sözüyle başlamak istiyorum. Neşet Ertaş diyor ki; Kadın insandır, erkekte insanoğlu. Yaşam aslında kadınla başlar. Hepimizi dünyaya getiren bir annemiz var. Bende bugün dolayısıyla tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum, etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Etkinlikte İznik Kent Konseyi Hanımelleri Çarşısında görevli kadınlar hayatlarının bu çarşı ile nasıl değiştiğini anlatan hayat hikayelerini katılımcılar ile paylaştılar.Gecede İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’da kadınlara hediye takdiminde bulundu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…