Home EKONOMİ ​BOSİAD’dan BTSO’ya ziyaret

​BOSİAD’dan BTSO’ya ziyaret

- Guncellenme Tarihi: 3 Mart 2017 13:34
8 min read
​BOSİAD’dan BTSO’ya ziyaret için yorumlar kapalı
0

BOSİAD yönetimi, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ve Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ı ziyaret etti. Görüşmelerde, TEKNOSAB, BOSİAD’ın mesleki okul ve kreş projeleri ile Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması ve ödül töreni gündeme taşındı.

 

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) yönetiminin ilk durağı BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk oldu. Kurumlar arası işbirliklerinin ele alındığı ziyarette konuşan BOSİAD Başkanı Abdullah Bayrak, Türkiye’nin en eski ve köklü sanayi bölgesi olan Bursa OSB’nin 55 yıllık ciddi bir bilgi birikimine sahip olduğunu belirterek, “Bu da bize güç veriyor. Sanayi bölgemiz, Bursa’nın toplam 13 milyar dolar ihracatı içerisinde 5,8 milyar dolarlık paya sahip. Burada büyük bir katma değer oluşuyor. Şu anda önümüzde sanayi bölgemiz içerisine bir mesleki okul ve kreş kurulmasıyla ilgili projelerimiz var. Bunların kaynaklarını yaratmaya çalışıyoruz. Ayrıca sanayi bölgemiz içerisine kamera sistemi kurmakla alakalı bir girişimimiz de var” dedi.

BOSİAD’da bu dönem komiteler konusunda yeni bir yapılanmaya gittiklerini anlatan Bayrak, “Yönetim Kurulu arkadaşlarımız bu komitelerde görev alacak. Her ne kadar yönetimde görev almasalar da çok tecrübeli sanayici dostlarımız var. Onları da komiteler içerisinde katmak suretiyle yapılacak çalışmaların daha nitelikli hale getirilmesini planlıyoruz” diye konuştu.

BOSİAD yönetimine yeni dönemde başarılar dileyen BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk da, “BOSİAD’da güzel bir gelenek oluştu. Çıta yükselerek devam ediyor. Sizinle beraber başarılı bir dönem geçeceğine inanıyorum. Bursa Organize Sanayi Bölgesi çok önemli bir bölge. Dünyanın 80 ülkesinden daha fazla ihracat yapan bir sanayi bölgesi. Burada yönetici olmak sorumluluk sahibi olmayı gerektiriyor. Bu sorumluluğu hisseden arkadaşlarımızın da burada olduğunu görüyorum. Hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.

TEKNOSAB’DA KAMULAŞTIRMALAR YÜZDE 90 BİTTİ

TEKNOSAB’da gelinen noktaya da değinen Remzi Topuk, “Kamulaştırma yüzde 90’lara geldi. TEKNOSAB’ı gerçekleştirdiğimizde belki de önümüzdeki yüzyılda Bursa’nın ürettiği örnek bir sanayi bölgesi ortaya konacak. Üstelik TEKNOSAB şu an Türkiye’de en hızlı ilerleyen proje” ifadesini kullandı.

BOSİAD AĞIRLIĞI OLAN BİR DERNEK

BOSİAD Yönetim Kurulu’nun ziyaretinde bir sonraki durağı BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay oldu. Yeni dönemin BOSİAD yönetimine hayırlı olmasını dileyen Burkay, “Biz çok uyumlu çalışan iki kurumuz. Bunu artırarak devam ettirme azminde ve niyetindeyiz. Bazı sivil toplum kuruluşları var ki özellikle işbirliği ve koordinasyonda, yönlendirmede çok ağırlığı var. BOSİAD da böyle bir dernek. Her projenizde biz hazırız ve buradayız” dedi.

BÖLGEDEKİ MESLEK LİSESİNİ SİZ ALIN!

BTSO’da hayata geçirilen tüm projelerin Bursa’nın geleceği adına kurgulandığını kaydeden Başkan Burkay, “Bursa OSB sınırları içerisine de teknoloji geliştirme bölgesi yapacağız. Bakanlıktan onay bekliyoruz. Okulla ilgili olarak da bence sizler için en önemli projelerden bir tanesi bölgedeki meslek lisesi. Bu liseyi sizin alıp ileri teknoloji meslek lisesi haline getirmeniz lazım. Butik bir koleje çok rahatlıkla dönüştürülebilecek bir yapı. Sanayi bölgesinin içinde bulunan sektörleri ele alıp buna uygun bölümleri, atölyelerle birlikte kurmak gerekiyor. Üstelik bu atölyelerin kurulmasıyla ilgili tüm maliyeti İŞKUR karşılıyor” diye konuştu.

Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması ve ödül töreninde bu yıl da BOSİAD ile birlikte hareket etmek istediklerini vurgulayan BTSO Başkanı Burkay, bu tür ödüllerin artık şirketler için ciddi anlam ifade ettiğini söyledi.

BOSİAD olarak yeni dönemde özellikle Avrupa Birliği’nden alınan hibe desteklerle ilgili projeler yürütmek istediklerini açıklayan Abdullah Bayrak da, “Yeni dönemde bu çalışmalara ağırlık vermek niyetindeyiz. Bunun için bünyemizde bir komite de kurduk. Güzel şeyler olacak diye umutluyuz ve de heyecanlıyız” ifadelerini kullandı.​

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…