Home EKONOMİ Mudanya’da İHL sancısı!

Mudanya’da İHL sancısı!

- Guncellenme Tarihi: 11 Ocak 2017 17:38
6 min read
Mudanya’da İHL sancısı! için yorumlar kapalı
0

 

FETÖ’nün hain darbe girişiminin ardından el konulan Özel Nilüfer Koleji’nin Çağrışan Bölgesi’ndeki binasına taşınan Mudanya İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu’nun boşalttığı Güzelyalı’daki bina boş tutuluyor. İlçede şiddetle dersliğe ihtiyaç duyulurken, binanın sahibi vakıf ve derneğin olumsuz tavrı nedeniyle bina kullanılamıyor.

Mudanya İmam Hatip Lisesi ve ortaokulu sene başında el konulan Bademli Nilüfer Koleji Binası’na yerleşti. Bursa’nın en iyi okul binalarından birine sahip olan Mudanya İmam-Hatip Lisesi ve Ortaokulu’nun boşalttığı binanın da şiddetle derslik ihtiyacı duyulan ilkokula çevrilmesi yönünde bir kanaat oluştu.

İlkokul çocuklarının ikili eğitimde sabah daha hava aydınlanmadan okula gittikleri göz önünde bulundurularak, sorunun çözümlenmesi için bu binanın yeni derslikler yapılana kadar ilkokul olarak tahsis edilmesi için girişim başlatıldı. Okulun yapımında büyük emeği olan Hacı Adem Bayrak ve bir kısım imam hatip mezununda katıldığı istişare toplantısında binanın belli bir süreliğine ilkokul olarak devri kararlaştırıldı.

Ancak Okul Derneği ile bu derneğin binanın mülkiyetini devrettiği vakıf, bir türlü Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalamaya yanaşmıyor.  Okul binasını boş tutma pahasına bir türlü ilkokula dönüşmesine geçit vermeyen dernek ve vakıf, aklıselim imam hatip mezunlarının da tepkisini çekiyor. Devletin 3 okul büyüklüğündeki Nilüfer Koleji’nin tahsis edildiği İmam-Hatip Lisesi ve Ortaokulu’nun eski binasında söz sahibi olan dernek ve vakıfın ilkokul çocuklarından bu binayı esirgemesi ve devlete vermemesi kamuoyunda da tepkiye yol açıyor.

MUDANYALILARIN KATKISI VAR

Mudanya’da kendisi de bu okulun mezunu olan Avukat İbrahim Turan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, yaşanan durumun kendisini ve Mudanyalıları üzdüğünü belirterek, bir an önce bu sorunun çözümlenmesini istedi. İşte Avukat İbrahim Turan’ın o paylaşımı:

“NE OLACAK ŞU İMAM HATİBİN HALİ!

Milletin yardım ve bağışları ile yapılan Çağrışan mevkiindeki Fetö’ye ait Fakülte seviyesinde standartlara sahip Özel Nilüfer Okullarına (1000-1500 öğrenci kapasiteli) hain kalkışmadan sonra Devlet el koymuş ve Mudanya İmam Hatip Lisesine tahsis etmiştir. Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan görüşmede, Güzelyalı’da ilk öğretime acil derslik ihtiyacı olduğu öğrenilmiş, ilkokul çocuklarının ikili eğitimden dolayı sabah ezanları ile birlikte okula geldikleri gözlenmiştir ve bu sorunu çözmek için. İMAM HATİBİN eski binasının belirli bir süre için ilkokula devri, mezun arkadaşların büyük kısmı ve okula büyük katkıları olan Hacı Adem Bayrak’ın muvafakati ile kararlaştırılmıştır.

Ancak Okul Derneği ile bu derneğin binanın mülkiyetini devrettiği vakıf, Milli Eğitim ile Protokol imzalayamadığından eğitime geçilememiştir.

Okulun bir mezunu olarak (inşaatın temellerinde kazma sallamışlığım vardır) bu durumdan rahatsız olduğumu, gerekli kararın alınarak yine milletin bağış ve yardımları, öğretmeni-öğrencisi ile tüm Mudanya lıların katkısının bulunduğu bu binanın küçük yavrularımızın biran evvel hizmetine tahsisine verilmesini arzu ediyorum. Av. İbrahim Turan”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Çocuk Şenliği, Minik Öğrencilerin Gösterileriyle Son Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düze…