Home EKONOMİ ASKON BURSA’DAN KINAMA

ASKON BURSA’DAN KINAMA

- Guncellenme Tarihi: 23 Aralık 2016 15:29
5 min read
ASKON BURSA’DAN KINAMA için yorumlar kapalı
0

Askon Bursa şubesi son günlerde ülkemizde meydana gelen terör olayları ve ekonomik gidişatla ilgili bir kamuoyu açıklaması paylaştı. Açıklamayı aşağıda okuyabilirsiniz.

 

Askon Bursa Şube Başkanlığından Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur!

Biz Askonlu iş adamları olarak; 15 Temmuz hain darbe girişiminin benzeri, Türk ekonomisine ve ticari hayatımızı da yapılmak istendiğinin bilincindeyiz. Patlatılan bombaların, yapılan suikastin amacı başkanlık sistemine geçişi hedef almakla beraber Enerjide, Suriye’de ve Irak’taki Rusya Türkiye ittifakını ve projelerini baltalamak olduğundan hiç kuşkumuz yoktur.

Bu terör eylemlerinin ve görünmeyen ekonomik saldırıların halkımızı ve biz iş adamlarını yıldıramayacağı muhakkaktır.

Cumhurbaşkanı Sn. R. Tayyip Erdoğan liderliğinde adeta 7 düvele karşı bağımsızlık mücadelesi yürüten İslam dünyasının lideri konumundaki ülkemizin topyekün seferberliğine kayıtsız şartsız destek olacağız.

Bu gaye ile siyonizme, Amerikan ve Avrupa emperyalizmine onların anlayacağı dilden yani ekonomik eylemle karşılık vermeliyiz. Tüm İslam Aleminde ve Türkiye’mizde aşağıda sıraladığımız maddeleri hayatımızda uygulamaya geçirirsek dış mihraklara karşı gerçekten etkili bir mücadele başlatmış olacağımızı düşünüyoruz.

  1. Alternatifi varsa mutlaka yerli ürün ve sarf malzemeleri kullanıp ülkemizin döviz ihtiyacı düşürülmelidir.
  2. Vatandaşlarımız tükettikleri en az üç yabancı menşeili gıda vb. ürünü ülkemiz ekonomisi için alışkanlıklarımızdan vazgeçerek yerli ürün ile değiştirmeliyiz.
  3. Sanayicilerimiz, üniversitelerimiz ve bilim adamlarımız birlikte hareket ederek ithalatlarımızda çok yekün tutan teknoloji ürünlerinin üretimi noktasında bütçelerinin önemli bir kısmını bu ürünlerin argesine ve innovasyonuna ayırmalıdırlar.
  4. Dolar ve Euro yerine altın ve TL’yi tasarruf aracı olarak kullanmalıyız.

Halkımızın yaptığı 1071 $, 1299 € ve 2023 $  bozdurmak gibi sembolik mücadelelerin anlamlı olduğunu bunun yanında yukarıda sıraladığımız eylemlerin de çok daha etkili olacağı düşüncesindeyiz.

Kahraman şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anarken Rusya büyükelçisi Karlov’a yapılan suikasti şiddetle kınıyoruz. Bu alçakça cinayeti aydınlatılacağına şüphemiz yoktur. Allah güvenlik güçlerimizin yar ve yardımcı olsun.

Biz Askonlu iş adamları olarak her ne pahasına olursa olsun her zaman her yerde tüm varlığımızla devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu ve marufun egemenliği için asilce mücadele edeceğimize ve bu yönde biz iş adamları derneği olarak üzerimize düşen görevi yaptığımızı ve yapacağımızı Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

EYÜP YETİM

ASKON BURSA BAŞKANI

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…