Home GÜNCEL Mudanya’da kaos!

Mudanya’da kaos!

- Guncellenme Tarihi: 14 Aralık 2016 14:34
8 min read
Mudanya’da kaos! için yorumlar kapalı
0

Mudanya Belediye Meclisi’nden bir aydır yaşanan olaylar baş döndürürken, VİP makam minibüsü ile başlayan olaylar içinden çıkılamaz bir hal aldı. Önceden verdikleri istifa dilekçeleri işleme konularak meclis dışına itilen 4 üyenin ikisiyle ilgili idare mahkemenin durdurma kararı, bir kez daha denklemin değişmesine yol açtı.

Mudanya Belediye Meclisi’nin kasım ayı oturumunda başkanlık makamına alınması planlanan Vip Minibüs gerginliğine sahne oldu. 4 CHP’li üye, makam aracının alınmasına karşı muhalefetle birlikte ret oyu verince, makam aracı alınamadı ama CHP içinde var olan savaş bir anda kamuoyu önüne taşındı. Seçimlerin hemen ardından Gemlik’te yaşananlar gerekçe gösterilerek meclis üyelerinden Başkan Hayri Türkyılmaz tarafından alınan peşin istifalar İlçe Seçim Kurulu’na gönderilerek işleme kondu. Metin Uyanık, Metin Bağcı, Mustafa Ay ve Mahmure Uçar’ın üyelikleri düşürülürken, yerlerine yeni meclis üyeleri atandı.

MAHKEME SÜRECİ BAŞLADI

Mudanya’ya bomba gibi düşen kararın ardından harekete geçen 4 meclis üyesi kararı idari yargıya taşıdı. Ancak bu arada aralık ayı meclisi yapıldı ve üyelikleri düşen 4 isim bu toplantıya katılamadı. Komisyonların eksilmesi nedeniyle yeni komisyon üyeleri seçildi. Ancak bu arada 1. İdare Mahkemesi Metin Bağcı ve Metin Uyanık ile ilgili kararın uygulamasını durdurma kararı verdi 1 Aralık tarihi itibariyle. Meclis üyeleri yargılama süresince haklarına yeniden kavuşmuş oldu. Meclis ise 6 Aralık’ta yapıldı.

KARARLAR GEÇERLİ OLACAK MI?

Mudanya Belediye Meclisi 1. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararının ardından toplandı. Yeni kararlar aldı üstelik komisyon seçimleri yaptı. Geri dönen meclis üyeleriyle birlikte meclis aritmetiği de değişiyor. Meclis yeniden mi toplanacak yoksa alınan kararlar önümüzdeki mecliste mi düzeltilecek? Tartışmalar sürüyor ancak bugüne kadar doyurucu bir açıklama her iki kanattan da gelmiş değil.

İŞTE O KARAR…

Bursa 1. İdare Mahkemesi’nin 2016/1540 sayılı kararında dava konusunun belediye meclis üyeliğinin düşmesi konusunda olması ve uygulandığında telafisi güç sonuçlar doğuracak olması nedeniyle yeni bir karar alınıncaya kadar yürütmenin durdurulmasına, Mudanya Belediyesi’nden de savunma istenmesi yönünde karar verdi. Kararın tarihi 1 Aralık 2016. Şimdi Mudanya Belediyesi ve başkanı dilekçeleri önceden almadığını ispat için savunma yapacak. Tüm kamuoyu da bu savunmayı dikkatle takip edecek.

SORULAR CEVAP BEKLİYOR!

Yaşanan karmaşa kamuoyunun da aklını karıştırdı. Kamuoyu bundan sonra ne olacağıyla ilgili süreci merak ediyor. İşte yanıt bekleyen sorular;

1-Mudanya Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı geçerli olacak mı? Yoksa yenilenecek mi? Alınan kararların hukuki boyunu ne olacak? Mahkeme kararı 1 Aralık tarihinde aldığına göre 6 Aralıkta meclis üyesi olmayan Naciye Koçkaya ve Birsen Cankur’un kullandığı oylan ne olacak?

2- CHP’li 4 meclis üyesi aynı zamanda partileri tarafından ihraç istemiyle disipline sevk edilmişti. Geri dönen üyeler ihraç edilirse yollarına bağımsız mı devam edecek?

3-Sosyal medya hesapları üzerinden üyeliği hülle ile düşürülen meclis üyeleriyle ilgili dalga geçen, mecliste de aynı tavrını sürdüren CHP Grup Sözcüsü Akın Poroy göreve iade edilen meclis üyelerini gruba nasıl çağıracak?

4-Bu güne kadar aleyhine olan davalarda savunmasını son güne bırakan Mudanya Belediyesi, İdare Mahkemesi’nin istediği savunmayı da son güne kadar bekletecek mi? Mahkemenin kararına itiraz edeceği açıklanan belediye 30 günlük süreyi kullanacak mı yoksa itirazını hemen yapıp Ocak Meclisi’ne kadar bir karar çıkmasını mı bekleyecek?

5-Mudanya’da uzun süredir devam eden kaos yönetimine CHP İl Başkanlığı ve genel merkez sessiz kalmayı sürdürecek mi?

6-Son meclis toplantısında “Giden olmuştur, dönen olmamıştır” tavrıyla mahkemenin kararını beklemede onun yerine karar veren Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın kamuoyuna herhangi bir açıklaması olacak mı?

7-Meclis üyelerini geri dönüşü kesinleşirse Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz istifa etmeyi düşünüyor mu?

8-Mudanya’da partisi ve partisinin yönetiminde olduğu belediye ilçeyi her geçen gün kaosa sürüklenirken, CHP İlçe Başkanı Ergül Batman’dan neden ses çıkmıyor?


 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…