Home GÜNCEL SAADET PARTİSİ MUDANYA İLÇE BAŞKANI ”CAMİLER DE EĞİTİM YERİ OLARAK DEĞERLENDİRİLMELİ”

SAADET PARTİSİ MUDANYA İLÇE BAŞKANI ”CAMİLER DE EĞİTİM YERİ OLARAK DEĞERLENDİRİLMELİ”

- Guncellenme Tarihi: 13 Aralık 2016 11:45
3 min read
SAADET PARTİSİ MUDANYA İLÇE BAŞKANI ”CAMİLER DE EĞİTİM YERİ OLARAK DEĞERLENDİRİLMELİ” için yorumlar kapalı
0

Saim Sakin ”Eğitim ve Kültür hizmetleri için ilçemizde mevcut uğur mumcu kültür merkezi ve okullar ile diğer birimlerdeki konferans salonları ihtiyacı karşılayacak kapasitede iken yenilerinin açılması yersiz, plansız ve programsızdır” diyerek açıklamalarda buluındu. Sözlerine ”Defalarca dile getirilen cami ihtiyacı sebebiyle, Hasan Paşa Hamam’ının cami olarak hizmet vermesi talebi dikkate alınmayarak kültür merkezi yapılması fuzulidir. Aslında camii’lerin de bir eğitim yeri olarak değerlendirilmesi gerekmektedir diyerek devam etti.
Sakin ”Yıllarca ilçede hizmet veren Tahir Ağa Hamamı restorasyon sonrası faaliyet amacı dışında bırakılarak kültür merkezi yapılmasının, mantıksız ve anlamsız olduğunu vurgulayarak, günümüz şartlarında hamama fazla ihtiyaç olmadığı düşünülebileceğine işaret ederek ”Turizm kenti olmamız ile buna ihtiyacı olan insanların da bulunabileceği kabul edilerek Mudanya’mızın mundar ya olmasına müsaade edilmemelidir” ifadeleri kullandı.

Saadet Partisi Mudanya İlçe Başkanı Saim Sakin, ”Avrupa’nın medeniyet olduğunu zanneden zihniyet, hamamın da bir nevi kültür olduğunu ve bunu bizlerden öğrendiği unutulmamalıdır. Ecdadımız İslamiyet’in temizlik olduğu bilinciyle, cami yapmadan önce hamam inşa ederek, halkının bedeni ve manevi temizliğine ne kadar önem verdiği ortadadır. Milli görüşün tek temsilcisi biz Saadet partililer olarak bu kadar çok binayı tahsis ederek, gerçekte milli olmayan için boş eğitim sistemiyle kültür seviyemizin yükseleceğini zannetmek hayalcilikten başka bir şey değildir” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…