Home EKONOMİ BURSA OSB VERİMLİLİK PROJESİYLE TÜRKİYE’YE MODEL OLACAK

BURSA OSB VERİMLİLİK PROJESİYLE TÜRKİYE’YE MODEL OLACAK

- Guncellenme Tarihi: 13 Aralık 2016 11:31
2 min read
BURSA OSB VERİMLİLİK PROJESİYLE TÜRKİYE’YE MODEL OLACAK için yorumlar kapalı
0

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı Verimlilik Genel Müdürlüğü daha önce Kayseri OSB’de başlattığı ancak sonuca ulaşılamayan verimsiz elektrik motorlarının verimli motorlar ile değiştirilmesi projesini Bursa’da gerçekleştirilecek.

Pilot uygulama daha sonra ülke geneline yaygınlaştırılacak.Firmaların elektrik kullanımını düşürecek, karbon salınımını azaltacak ve verimliliğini artıracak proje için Verimlilik Genel Müdürü Anıl Yılmaz, KOSGEB yetkilileri, banka temsilcileri, motor üreticileri ve Bursa OSB’de üretim yapan sanayicilerin katıldığı bir toplantı düzenlendi. Toplantıda elektrikli motor dönüşüm programı masaya yatırıldı. Finans modelleri üzerinde duruldu.

 BURSA OSB BİR KEZ DAHA TÜRKİYE’YE ÖNCÜ OLACAK

Projeyle ilgili bilgi veren Bursa OSB proje koordinatörleri Nilay Durukan ve Zafer Pehlivan,“Yönetimimiz tarafından ilk etapta envanter ve etüt çalışması başlatıldı ve finansman modelleri üzerinde arayışa girildi. Projede KOBİ’lerin KOSGEB desteği alacak. Ancak Bursa OSB’nin hedefi ve esas potansiyel olan büyük ölçekli işletmelerin de destek alabilmesini sağlamak. Bursa OSB, bu konuda pilotluğu başarabilirse çalışma tüm Türkiye’ye yayılacak ve Bursa OSB bir kez daha Türkiye’de öncü bir kuruluş olacak” dediler.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Çocuk Şenliği, Minik Öğrencilerin Gösterileriyle Son Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düze…