Home GÜNCEL BATMAN’DAN DÜNDAR’A İADE-İ ZİYARET

BATMAN’DAN DÜNDAR’A İADE-İ ZİYARET

- Guncellenme Tarihi: 6 Aralık 2016 11:24
7 min read
BATMAN’DAN DÜNDAR’A İADE-İ ZİYARET için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Gönül Köprüsü” projesi kapsamında geçtiğimiz Haziran ayında ziyaret ettiği Batman’dan kendisine iade-i ziyarette bulunan Batman İl ve İlçe Belediye Başkanları ile AK Parti Batman İl ve İlçe Başkanlarını ağırladı.

Türkiye’nin batısı ve doğusu arasında yer alan şehirlerarasında ilişkilerin güçlenmesi adına AK Parti Genel Merkezi tarafından başlatılan ‘Gönül Köprüsü’ projesi, Osmangazi Belediyesi ile Batman’ın Kozluk Belediyesi’ni bir kez daha bir araya getirdi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın geçtiğimiz Haziran ayında yaptığı ziyaretin ardından Batman heyeti de Başkan Dündar’a iade-i ziyarette bulundu. Batman Vali Yardımcısı ve aynı zamanda Batman Belediye Başkanı Şevket Ertuğrul Aksoy, Batman’ın Kozluk Belediye Başkanı Mehmet Veysi Işık, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen ile AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar ve AK Parti Batman İlçe Başkanları’nı makamında ağırlayan Başkan Dündar, karşılıklı yapılan ziyaretlerle ‘Gönül Köprüsü’nün daha da güçlendiğini ifade etti.

 “BİZLERİ KİMSE BÖLEMEZ”

Haziran ayında Batman’a gerçekleştirdikleri ziyarette çok iyi ağırlandıklarını belirterek Batman heyetine bir kez daha teşekkürlerini sunan Başkan Dündar, “Batman’a geldiğimiz de gördük ki halk terörden dolayı çok sıkıntılar yaşamış ve 7’den 70’e herkes terörün bitmesi için mücadele veriyor. Yaptığımız ziyaret ile Batman ile güzel bir gönül köprüsü kurduk. Şimdi sizlerin yaptığı ziyaret ile de bu köprüyü daha da güçlendirdik. İnşallah kurduğumuz bu bağ her zaman devam eder. Herkese de örnek olur. Karşılıklı ilişkileri sürdürerek bizleri kimsenin bölemeyeceğini herkese gösteririz” dedi.

Batman heyetine Bursa ve Osmangazi hakkında bilgiler vererek ilçe ve kent genelinde yapılan çalışmaları anlatan Başkan Dündar, “Bursa tarihi bir şehir ve biz de tarihi mirasın yaşatılıp gelecek nesillere aktarılması adına çalışmalar yürütüyoruz. Osmanlı döneminde ticari hayatın merkezi olan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni yeniden ayağa kaldırdık. Bu çalışmaları tamamladıktan sonra vakit kaybetmeden Osmanlı döneminde sosyal hayatın geçtiği Hisar İçi için yeni bir çalışma başlattık. Kentsel dönüşüm konusunda ciddi çalışmalarımız var. Hem tarihi hem de modern şehircilik adına projeler üretiyoruz” dedi.

“TARİHİNE SAHİP ÇIKMAYAN GELECEĞİNE BAKAMAZ”

AK Parti Batman İl Başkanı Diyaettin Uçar da, “Bursa’da olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Bursa’yı görmek demek, tarihimizi görmek demek. Tarihine sahip çıkmayanın geleceğine güvenle bakması mümkün değil. Bursa’yı ve tarihimizi gördükten sonra atalarımızın verdiği mücadeleye de şahitlik etmiş olduk. Bu mücadelenin sadece vatan edinme değil aynı zamanda bir ümmet mücadelesi olduğunu gördük” diye konuştu.

“BURSA’DAKİ KARDEŞLİK İNŞALLAH TÜM ÜLKEMİZE YANSIR”

Kozluk Belediye Başkanı Mehmet Veysi Işık ise, “Bursa’yı gezimizde Türkiye’nin neredeyse her şehrinden insanın birlikte huzur içerisinde yaşadığını gördük. Bu birliktelik inşallah tüm ülkemize özellikle de bölgemize örnek olur. Bizlerin gönül kardeşliği yüzyıllardır devam ediyor. İnşallah yüzyıllar boyunca da devam edecektir. Bursa’nın tarihi ve manevi değerleri bize huzur verdi. Osmangazi Belediyemiz ile de Gönül Köprüsü kurmamız da bizleri çok mutlu etti. Sizleri tekrardan Batman’da ağırlamak isteriz” dedi.

Ziyaret sonunda Başkan Dündar misafirlerine çeşitli hediyeler takdim ederek uğurladı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Dolar ve Euro Bugün Ne Kadar?

Dolar/TL, güne değer kazancıyla başlamasının ardından 32,3130 seviyesinden işlem görüyor. …