Home EKONOMİ MAKİNA İMALATÇILARI BİRLİĞİ BURSA’DA MAKİNE SEKTÖRÜNÜ BİR ARAYA GETİRDİ

MAKİNA İMALATÇILARI BİRLİĞİ BURSA’DA MAKİNE SEKTÖRÜNÜ BİR ARAYA GETİRDİ

- Guncellenme Tarihi: 2 Aralık 2016 14:52
6 min read
MAKİNA İMALATÇILARI BİRLİĞİ BURSA’DA MAKİNE SEKTÖRÜNÜ BİR ARAYA GETİRDİ için yorumlar kapalı
0

Bursa Endüstri Zirvesi’ne 26 üretici üyesiyle katılan Makina İmalatçıları Birliği,  Almira Otel’de düzenlediği Gala Gecesi’nde sektörü bir araya getirdi. “Milli üretim milli güç” başlığıyla düzenlenen gecede, gelecek teknolojileri ve yeni trendler tartışıldı.  

Türkiye’de makine sektörünün önde gelen kuruluşlarını temsil eden ve 170 üyesiyle Türk makine ihracatının yüzde 60’ından fazlasını gerçekleştiren Makina İmalatçıları Birliği, Bursa Endüstri Zirvesi kapsamında bir gala gecesi düzenledi. Açılış konuşmasını MİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özkayan’ın yaptığı geceye; TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü ve Fütüristler Derneği Onursal Başkanı Alphan Manas da konuşmacı olarak katıldı.

Özkayan: ‘Milli üretim milli güç hareketini Bursa’dan başlatıyoruz ‘

 Türkiye ekonomisi için makina sektörünün büyük önem taşıdığını söyleyen Makina İmalatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özkayan; “Ülkemizin önümüzdeki yıllarda en önemli sektörü haline geleceğine inandığımız makina imalatı, son 10 yılda Ar-Ge’yi odağına alan hükümet ve teşvik politikaları ile önemli yollar kat etti. Makine üretimi ile birlikte, teknolojiye geçiş süreci hızlanıyor ve savunma sanayisinden tıbba kadar çok geniş alanda yaygın bir imalat gücü ortaya çıkıyor. Makine imalatçıları içinde barındırdığı mühendislik ve Ar-Ge gücü sayesinde yüksek teknolojiye en hızlı dönüşümü sağlayacak tek sektör olma özelliğini taşıyor’ diye konuştu.

Üreterek büyümek zorunda olan Türkiye ekonomisine, en büyük desteği verecek olan makine imalat sektörüne pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini ifade eden Özkayan, sektörün büyümesi için mevcut desteklerin artırılması ve özel önem statüsünde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye’de makine ihracatının yüzde 60’ını Makina İmalatçıları Birliği’ne üye şirketlerin gerçekleştirdiğini söyleyen Özkayan, milli üretim milli güç” sloganıyla Bursa’dan başlatılan hareketin sektörün tanıtılmasında önemli rol oynayacağına inandığını belirtti.

TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise Makina İmalatçıları Birliği’nin 2017 yılında İzmir’de düzenlenecek MAKTEK Fuarı’na verdiği destek nedeniyle teşekkür etti.

 Alphan Manas: ‘Ürettiğimiz makineler gelecekte ne olacak diye düşünmeliyiz’

Makine üreticilerinin yoğun ilgi gösterdiği gecede bir konuşma yapan Fütüristler Derneği Onursal Başkanı Alphan Manas, inovasyon zirvelerinde artık 2053 yılının konuşulduğunu ve bu tarihte pekçok şirketin yok olacağını söyledi. Manas; ‘Dünya farklı bir sisteme gidiyor. Sahiplikler azalıyor. Sizler yüzde 90 kendi işinize odaklanırken yüzde 10 geleceği düşünmeniz ve gelişmeleri takip etmeniz gerekiyor. Bugün ürettiğiniz makinelerin gelecekte ne olacağını düşünmeniz gerekiyor’ dedi.

Rekabetin çok hızlı geliştiğine dikkat çeken Manas, sadakat yaratmanın giderek zorlaştığını, bazı konularda hızlı hareket etmek gerektiğini ancak piyasa dinamiklerini de yakından takip etmek gerektiğini belirtti. Gelecekte ülke sayısının artacağını da söyleyen Manas, dünyanın gelecekte yüzde 15 işsizliği kabul etmek zorunda olduğunun da altını çizdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…