Home EĞİTİM DİKKAT DAĞINIKLIĞINA B.A.M REÇETESİ

DİKKAT DAĞINIKLIĞINA B.A.M REÇETESİ

- Guncellenme Tarihi: 2 Aralık 2016 13:45
6 min read
DİKKAT DAĞINIKLIĞINA B.A.M REÇETESİ için yorumlar kapalı
0

Başarıyı Arttırma Merkezi (B.A.M), örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokole göre Milli Eğitim tarafından, belirlenen okullarda yıl sonuna kadar 8. sınıf öğrencilerine dikkat ve özgüven, ebeveynlerine aile içi iletişim öğretmenlere, öğretmen ve öğrenci ilişkisinde başarının püf noktaları eğitimi verilecek.

B.A.M, Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Gölyazı Ünallar Ortaokulu, Akçalar Fahriye Sayarel Ortaokulu ve Meral Muammer Ağım Ortaokulu’nda öğrencilere “Dikkat ve Sınav Başarısı”, anne-babalara ise “Sınava Doğru Aile İçi İletişim” konulu seminer dizilerine başladı. Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında verilen ve eğitim-öğretim yılının 2. döneminin sonuna kadar yapılacak eğitimlerde öğrencilerin derslerdeki ve hayattaki başarısını artırmak hedefleniyor. Kişilik ve Şahsiyet Eğitimcisi Zehra Meral Dinçşahin tarafından verilen eğitimlerde öğrencilerin dikkat dağınıklığı, sınav kaygısı ve heyecanıyla başa çıkma yollarıyla ilgili ipuçları veriliyor.

ÖNEMLİ OLAN HAYAT BAŞARISIDIR

Ailelere yönelik eğitimlerde Dinçşahin, çocuklarla gözden iletişim kurmanın önemine dikkat çekiyor. Anne-babaların saygı sevgiyi önce kendi aralarında yaşamaları gerektiğinin altını çizen Dinçşahin, “ Çocuklarımızdan sadece ders başarısı istememeliyiz. Çünkü önemli olan hayat başarısıdır. Çocuklarımızın her girişimine yapamazsın denilmesi özgüven gelişimini olumsuz yönde etkileyecektir. Ancak ‘sen yaparsan olur’ denilirse çocuk; özgüvenli, çalışkan ve başladığı işi bitiren birine dönüşür. Çevresinde hayata olumlu bakan, olaylar karşısında sadece verimi ile ilgilenen kişiler olursa, her zaman pozitif düşünceli, kendini seven ve teşekkür eden biri olur. Unutmayalım ki davranışlar sonuçtur.  Çözülmesi gereken, davranışlara sebep olan süreçteki yaşantıdır” tavsiyelerinde bulunuyor.

BAŞARIDA ÖĞRETMEN-ÖĞRENCİ VELİ İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ

Dinçşahin, düzenli olarak verilen seminerlerde, öğretmenlere öğretmen-öğrenci ilişkisinde başarının püf noktalarını aktarıyor. Dinçşahin, “Kendimize inandığımız ve uyguladığımız kadar iz bırakırız, başarımız yetiştirdiğimiz öğrenci kadardır” diyor. Öğretmen öğrenci ilişkisinde sevginin öneminden bahseden Dinçşahin, “Anne sevgisinden sonra en önemli sevgi öğretmen sevgisidir. Öğretmenlerin en büyük sıkıntılarının öğrencilerinin dersi dinlememesi ve ders dışı konularla ilgilenmesi. Başarı için öğretmen-öğrenci ve veli işbirliği çok önemli” ifadelerini kullanıyor.

BAŞARI DİKKATE BAĞLIDIR

Öğrencilere yönelik sunumlarda ise Dinçşahin, dikkat dağınıklığı, sınav kaygısı ve heyecanıyla başa çıkma yolunda ipuçları veriyor. Dershane ve okullarda öğrenciler her türlü donanıma sahip oluyor sınav başarısının öğrencinin dikkatli ya da dikkatsiz olmasına bağlı olduğunu kaydeden Dinçşahin, şöyle devam ediyor: “Dikkatli olmak, yapabileceğimize inanmak, işi sonuçlandırmak üzere başlamak, kararlı olmak, ertelememek gibi konular başarının sırlarındandır.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…