Home EĞİTİM ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI MOBİL TANITIM ARAÇLARI YENİDEN TÜRKİYE YOLLARINDA

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI MOBİL TANITIM ARAÇLARI YENİDEN TÜRKİYE YOLLARINDA

- Guncellenme Tarihi: 1 Aralık 2016 09:21
2 min read
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI MOBİL TANITIM ARAÇLARI YENİDEN TÜRKİYE YOLLARINDA için yorumlar kapalı
0

2010 yılında Çevre ve Orman Bakanlığı döneminde çocuklara tabiat sevgisi aşılamak, halkı ormancılık ve su alanında bilinçlendirmek gayesiyle 81 ili gezen 5 adet mobil tanıtım aracı yeniden yollara çıkıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan hem Bakanlık faaliyetlerinin tanıtılacağı hem de orman, su ve tabiat alanında halkı bilinçlendirici çalışmaların yürütüleceği mobil tanıtım araçları bu ay yollara yeniden çıkıyor.

Son 14 yılda ülke genelinde dev barajlar ve sulama tesisleri inşa eden, bütün illerde şehir ormanları ve bal ormanları kuran, köylerden büyük şehirlere varana dek her bir yere yaptığı yatırımlarla imzasını atan Bakanlık, yaptığı çalışmaları bu mobil tanıtım araçlarıyla vatandaşlara anlatacak.

Araç içindeki led ekranlarda tanıtım filmleri ile tanıtıcı ve eğitici faaliyetler gerçekleştirecek olan Bakanlık, ayrıca araçlarda ve araçların ziyaret ettiği illerdeki okullarda tiyatro gösterileri ile çocuklarımızı hem eğlendirecek hem de eğitecek.

Özellikle suyun bilinçli tüketilmesi, ormanların yangınlara karşı korunması ve tabii değerlerimize sahip çıkılması gibi hususlara dikkati çekecek olan Orman ve Su İşleri Bakanlığı araçları ziyaret eden vatandaşlara çeşitli kitap ve broşürler dağıtarak tabiat konusunda bilinç oluşturma gayreti gösterecek.

Eğitim ve Tanıtım Tırı 01-02 Aralık 2016 tarihlerinde Bursa Kent Meydanı AVM de olacaktır.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…