Home GÜNCEL SAHTE POLİSE TAHLİYE!

SAHTE POLİSE TAHLİYE!

- Guncellenme Tarihi: 19 Kasım 2016 11:32
3 min read
SAHTE POLİSE TAHLİYE! için yorumlar kapalı
0

Mayıs ayından bu yana cezaevinde yattığı süre göz önüne alınan sanık tahliye edildi.

Bursa’da, kendisini polis olarak tanıtan adam yaşlı kadının 160 bin lirasını aldığı için 4 yıl ay hapis ve 90 bin lira parasına mahkum edildi.

Edinilen bilgiye göre; Yıldırım ilçesinde ikamet eden 72 yaşındaki S.B.’yi arayan bir şahıs, kendisini polis olarak tanıttı. Sahte polis, S.B.’ye, “Hesabından terör örgütüne finansman sağlandığı tespit edildi. Hesabındaki paraları çekip bize vermelisin. Zaten o paraların seri numaraları belli. Biz paraları kontrol ettikten sonra sana geri vereceğiz. Bize inanmıyorsan 155’i arayabilirsin” diyerek S.B.’ye iletişimi kopartmamak için siyah bir cep telefonu verdi. Bu cep telefonu ile 155’i arayan kadın karşısına aynı kişi çıkınca dolandırıcılara inanarak bankaya giden S.B., hesabındaki 160 bin lirayı çekerek evine gelen S.A.’ya verdi. Bir süre sonra şüphelilere ulaşamayan S.B., dolandırıldığını anlayarak, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne şikayette bulundu. Yapılan araştırmalar neticesinde yakalanan S.A., çıkarıldığı Bursa 1. Ağır Ceza mahkemesinde  ‘dolandırıcılık’ suçundan 10 yıl hapis talebiyle hakkında dava açıldı.

4 yıl 6 ay hapis cezası

Yaşlı kadın S.B. ise, sanığın bütün birikimini aldığını söyleyerek, en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti kısa bir ardından sanığa 4 yıl 6 ay hapis ve 90 bin lira para cezası verdi. Sanığın cezaevinde kaldığı süreyi göz önüne alarak tahliyesine karar veren mahkeme, sadece yurt dışına çıkış yasağı koydu.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…