Home GÜNCEL EMİR ALİ USTA DA İSTİFA ETTİ.

EMİR ALİ USTA DA İSTİFA ETTİ.

- Guncellenme Tarihi: 25 Kasım 2016 14:21
6 min read
EMİR ALİ USTA DA İSTİFA ETTİ. için yorumlar kapalı
0

Mudanya’da 5 yıl ilçe başkanlığı yapan ve 2009 yılında CHP’den Mudanya Belediye Başkan adayı olan Esnaf Teşkilatları Başkanı Emir Ali Usta, ilçe başkanlığının kendisinden sosyal medya paylaşımları ve basın açıklamaları nedeni ile savunma istedi. Bunun üzerine partisinden istifa eden Emir Ali Usta,  ‘’Yıllarca partime maddi manevi pek çok şeyler verdim. Benden yana haklarım helal olsun’’dedi. Kendisine gelen tebligatta ‘’parti disiplinine ve tüzüğüne aykırı tutum ve davranış içerisinde yaptığınız basın açıklamaları ve sosyal medya paylaşımlarından dolayı yönetim kurulu toplantısında aldığımız karara göre yazılı savunmanızı ilçe başkanlığımıza iletmenizi rica ederiz’’ yazdığını açıklayan Usta ‘’5 yıl CHP İlçe Başkanlığı yaptım az çok tüzüğü bilirim. İlçe Başkanlığının benden böyle bir savunma almaya yetkisi yok. İl Disiplin kuruluna verir, İl Disiplin Kurulu benim ifademi alır. Ben bu tebligata itiraz edebilirim. Fakat Mudanya’da İlçe Başkanı da Hayri Türkyılmaz’dır. Ben Noterden istifamı vereceğim. Benim bu partiye emeğim çok geçti. Yapılanlar ağrıma gidiyor. Tek suçum esnafın başkanı olarak onların sorunlarını dile getirmektir. ‘’ dedi.

Hayri Türkyılmaz yine aday olsun

Mudanya’nın yönetildiği en kötü dönemin şuan yaşandığını aktaran Emir Ali Usta, yaklaşan yerel seçimlerde Hayri Türkyılmaz’ın aday olmasını istediğini ve bunu destekleyeceğine tekrar dikkat çekerek ‘Hayri Türkyılmaz’dan sonra aday olacak arkadaşımızın işi çok zor. Seçimi kaybederse Türkyılmaz  ’beni aday gösterseydiniz kazanırdık’ diyecek ve kahraman olacak. Ben tekrar söylüyorum önümüzdeki seçimlerde Hayri Türkyılmaz aday olmalı’ dedi.

CHP’nin demokrasi anlayışı ile uyuşmuyor

VİP Minibüs alımında mecliste oy kullanan CHP Meclis üyelerinin 2014 yılında verdikleri taahhütlü açık dilekçelerinin işleme konularak meclisten haksız yere atılmalarına da değinen Usta, yapılanın CHP’ye yakışmadığını ve yanlış olduğunu, halkın oyu ile gelen meclis üyelerinin yine halkın oyu ile meclisten düşmesi gerektiğini ifade etti.  Usta sözlerine yapılan uygulamanın CHP’nin demokrasi anlayışı ile uyuşmadığını ekledi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın seçim zamanında verdiği vaatlerinin birini bile yapmadığına dikkat çeken Usta,  dönemin bu şekilde boşa geçeceğine inandığını aktardı.

Kimsenin İstifa etmesini istemiyorum

CHP İlçe Başkanlığına 60’ın üzerinde istifa dilekçesinin ulaştığı bilgisini aldığını belirten Usta, zincirleme bir istifa akışının başladığını dile getirerek  ‘Benim bu arkadaşlarımdan isteğim kesinlikle istifa etmesinler. Benim sülalemden de bir tek ben istifa ediyorum. İstifa etmelerini istemiyorum. Destek verenlere teşekkür ediyorum lakin onların partiden istifa etmelerini ben arzu etmiyorum. Belki bu istifa benim için hayırlı olacak. Esnaf Teşkilatları Başkanı olarak bağımsız bir alanda durmam belki daha iyi olacak. Fakat dünya görüşüm bellidir. CHP’den istifa etmem ilke ve prensiplerimden de istifa ettiğim anlamına gelmez. Bugün Emir Ali Usta ne ise yarında o dur. ’ diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…