Home GÜNCEL Ford, yeni modelleriyle Bursa Otoshow 2016’da

Ford, yeni modelleriyle Bursa Otoshow 2016’da

- Guncellenme Tarihi: 16 Kasım 2016 09:24
10 min read
Ford, yeni modelleriyle Bursa Otoshow 2016’da için yorumlar kapalı
0

Türkiye’nin en genç ve en geniş ürün gamına sahip olan Ford, yepyeni modelleriyle 15-20 Kasım tarihlerinde Bursa Otoshow 2016 Fuarı’nda müşterileriyle buluşuyor. Arkas, Otokoç, Sönmez Koç, ve Şentürkler bayileriyle fuara katılan Ford’un, Bursa’ya özel olarak hazırlanan standında, Bursalılar klasikleşmiş efsane Mustang, SUV ailesinin en büyük modeli Edge, yeni sportif modeli Focus ST-Line, pick-up segmentindeki zirve oyuncusu Yeni Ranger’ın yanısıra Ford Mondeo ve Kuga’yı yakından inceleme şansı bulacaklar.

 Amerikan rüyası Mustang Bursa’da

Köklü geçmişi, göz alıcı tasarımı ve yüksek performansı ile tüm dünyaya ün salmış Ford Mustang yeni neslinde de karakteristik tasarım özelliklerini korumaya devam ediyor. Ford Mustang’in kendine özgü tasarım detayları arasında; alçak ve geniş tavan, dik eğimli ön ve yan camlar, üç boyutlu, üç çizgi halindeki stoplar, kaslı gövde dizaynı, köpekbalığı burnu şeklindeki gövde ve ön ızgara üzerinde bulunan eşsiz Mustang logosu yer alıyor.

Ford Mustang, Fastback ve Convertible olmak üzere 2 farklı gövde tipi ile 2.3 lt Ecoboost 317 PS ve 5 lt V8 421 PS motor seçenekleri ile manuel ve otomatik şanzıman ile sunuluyor. Avrupa’da satılan seri üretim Ford modelleri arasında gelmiş geçmiş en hızlı model unvanına sahip olan Ford Mustang V8 0-100 km/s hızlanmasını 4.8 saniyede tamamlarken, Ford Mustang 2.3 EcoBoost, 0’dan 100 km/s hıza 5.8 saniyede ulaşıyor. Mustang, 50 yılın ardından Avrupa ve Türkiye yollarında rüzgar gibi esiyor.

 Ford SUV ailesinin en büyük üyesi Edge

Yeni Ford Edge, pek çok yönden geleceğin habercisi ve her yönüyle kaliteden ödün vermeyen, etkileyici bir modernlik duygusu yaşatıyor; güçlü yapısı ve sofistike tasarımı ile tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Geniş ve modern bir iç mekana sahip olan yeni Ford Edge, açılabilir panaromik cam tavanı, yüksek kaliteli ve özenli işçiliği ve ergonomik iç mekanıyla göz alıcı bir duruşa sahip.

Yeni Ford Edge, ileri teknolojileri ile sınıfının standartlarını yeniden belirliyor. İç mekanda gürültüyü yok ederek sürüşe maksimum seviyede odaklanmayı sağlayan Aktif Gürültü Kontrol Sistemi, aracın hızına göre direksiyon çevirme oranını ayarlayan ve park manevrası gibi düşük hızlarda daha az efor harcanmasını sağlayan Sürüşe Duyarlı Direksiyon Sistemi ve aracın önüne  çıkabilecek insan ve büyük nesneleri algılayıp, tepki verilmediğinde ise otomatik olarak fren yapan Yaya Algılama Özellikli Çarpışma Önleme Yardımcısı gibi teknolojileriyle yeni Ford Edge, konforlu ve güvenli yolculuğun tanımını yeniden yapıyor.

Yeni Ford Edge’de, çift turbo destekli gelişmiş 2.0 litre TDCi motor, yüksek performans sağlarken düşük yakıt tüketim ve emisyon değerleriyle fark yaratıyor. 210 PS’lik motora yarış otomobillerinden aşina olduğumuz 450 Nm’lik bir tork değeri eşlik ediyor. Güçlü performans verilerine rağmen yeni Ford Edge’nin ortalama yakıt tüketimi 5.8lt / 100 km. ve CO2 emisyon değeri 149 g/km düzeyinde kalıyor.

 Cesur tasarım, ileri teknoloji ve  üstün sürüş özellikleriyle fark yaratan Yeni Ford Ranger

2015 yılında Avrupa’nın en çok satan pick-up modeli olan Ford Ranger, yenilenen cesur tasarımı, gelişmiş teknoloji donanımları, ileri seviye 4×4 çekiş kabiliyeti ve bir önceki modeline göre yakıt tüketiminde %17’ye varan iyileşme ile iddiasını sürdürmeye devam ediyor. Euro NCAP testlerinden 5 yıldız alan tek pick-up model olan Yeni Ford Ranger segmentinin en güvenli aracı olarak öne çıkıyor.

Ford SYNC2, 8” Renkli Dokunmatik Ekran, Geri Görüş Kamerası, Çift Ekranlı Renkli ve Fonksiyonel TFT Gösterge Paneli gibi Premium araçlarda sunulan ileri teknolojileri bünyesinde toplayan Yeni Ford Ranger, üstün sürüş konforunu başarılı 4×4 çekiş sistemi ile birleştiriyor. Yeni Ranger optimize edilmiş yakıt ekonomisi sunarken güçlü çekiş ve yük kapasitesinin yanısıra sınıf lideri suda ilerleme özelliğiyle dayanıklılıktan ödün vermiyor.

 Ford Focus, “ST-Line” ile artık daha sportif

RS ve ST’den tanıdığımız sportif Focus ruhu, “ST-Line” versiyonu ile kendine hayran bıraktıran bir tasarımla buluşuyor. Dış tasarımda ST-Line’a özel ön ve arka tampon tasarımı, ST-Line marşpiyeler, ST-Line dış logolar, 17’’ Metalik Gri alüminyum alaşım jantları, gündüz yanan LED farları, ön sis farları, karartılmış arka camları; iç mekanda ise spor koltuklarıyla çekici bir görünüme sahip. Siyah tavan döşemesi içerideki ambiyansı değiştirirken ST-Line’a özel tasarlanmış vites kolu ve direksiyonu aracın dinamizmini yansıtıyor.

5 kapılı Focus ST-Line iç donanımında ise, 8” dokunmatik renkli ekran, Ford SYNC2, anahtarsız çalıştırma, geri görüş kamerası ve direksiyondan vites değiştirme, sürücü ve yolcu yan hava yastıklarıyla sunuluyor.

Focus ST-Line’da, 125 PS güç ve 159 Nm tork üreten 1.6-litre TIVCT motor, manuel şanzıman kombinasyonuyla, 125 PS güç ve 170  Nm tork üreten 1.0-litre Ecoboost motor ve 120 PS güç ve 300Nm tork üreten 1.5 L dizel motor ise otomatik şanzımanla pazara sunuluyor. 1.6-litre TIVCT versiyonu 5.9 lt / 100 km ve 1.0-litre Ecoboost motor 5 lt / 100 km ortalama yakıt tüketimine sahipken bu değer 1.5-litre Dizel motor seçeneğinde 3,8 lt / 100 km.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gençlerin Yoluna Işık Tutacak Etkinlik Başladı

İnegöl Belediyesi’nin Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezi i…