Home GÜNCEL UYUŞTURUCUYA TOPYEKÜN MÜCADELE

UYUŞTURUCUYA TOPYEKÜN MÜCADELE

- Guncellenme Tarihi: 11 Kasım 2016 16:10
3 min read
UYUŞTURUCUYA TOPYEKÜN MÜCADELE için yorumlar kapalı
0

Bursa Valisi İzzetin Küçük, uyuşturucuyla mücadele konusunda Bursa’daki bağımlılıkla mücadelede neler yapabiliriz sorusuna cevap bulmak adına Çarşamba Valilik Binası Toplantı Salonu’nda tüm paydaşlarıyla bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Vali Küçük: “Olayın pek çok boyutu var. Sadece tedavi edip başarıya ulaşacağımız bir mücadele değil. Çünkü oranlara göre tedaviye cevap veren hastaların %70’i geri dönüyor, bağımlılık yapan maddeyi tekrar kullanıyor. Yani ailelerin bilinçlendirilmesi lazım. Ailelerin çocukların bağımlılık yapan maddeye müptela olup olmadığını anlaması lazım.
Bu hususta ben okullarda eğitim verilmesine karşıyım. Yapılan araştırmalara göre okullarda eğitim verilince merak duygusu uyanıyor ve bağımlılık artıyor. Okullarda bilgilendirme yapmayacağız. Bilgilendirme yapmak iyi de bazı yerlerde uygun değil. Avrupa’da öğrenciler üzerinde bu hususta yapılan tetkikler, seminerler, bilgilendirme toplantıları sonucunda bağımlılık oranlarının ve madde kullanımının arttığı görülmüştür.
Bence bu hususta en önemli hedef kitlemiz anne-babalar olmalı. Bu ilde madde kullanımı hangi semtte yoğunsa, o yönde bizim anne-babalara uyarıcı, konuyu anlamasına yardım edici ve çocuğunu nasıl takip edeceğine dair ipuçları vermemiz lazım. Bu konuda parçalı değil, bütün olarak çalışmamız lazım. Dernekler ayrı, sağlık kuruluşları ayrı, Emniyet Müdürlüğü ayrı çalışıyor.  Hangi kurum ne yapmış birbirlerinden haberleri olmuyor ve hangi aşamada müdahale etmesi gerektiğini bilmiyor. Ortak hareket edersek daha sağlıklı sonuçlar alırız.” dedi.

Toplantı, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan’ın uyuşturucuyla mücadelede yapılan çalışmalar hakkındaki sunumu ile son buldu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…