Home GÜNCEL MUTLULUĞUN FORMÜLÜ İNTERNETTE YOK…

MUTLULUĞUN FORMÜLÜ İNTERNETTE YOK…

- Guncellenme Tarihi: 5 Kasım 2016 11:33
7 min read
MUTLULUĞUN FORMÜLÜ İNTERNETTE YOK… için yorumlar kapalı
0

Günümüzde her sorunun cevabının internet ortamında mevcut olduğuna dikkat çeken Kişilik ve Şahsiyet Eğitimcisi Zehra Meral Dinçşahin, “Ne isterseniz isteyin her şey internette bir tıkla önümüze gelebiliyor. Her sorunun cevabı var ama bu cevaplar sizi mutlu etmiyor. Yani fizik yapımı ilgilendiren her konuda istediğim her şeyi bulabiliyorum ama insan dediğimizde, içyapı dediğimizde onu bana keşfettiren, yaşatan bir yer daha yok” dedi.

Başarıyı Arttırma Merkezi (B.A.M.) tarafından “Her Şeyi Araştıran İnsan, Kendini Niye Araştırmıyor” konulu eğitim düzenlendi. Eğitimde, katılımcılara Kişilik ve Şahsiyet Eğitimcisi Zehra Meral Dinçşahin tarafından insan vücudunun sadece gövdeden ibaret olmadığı hakkında bilgiler verildi.

—Kendinizi ne kadar tanıyorsunuz?—

İnsanın, huzursuz, mutsuz, sıkıntılı, başarısız yaşamasının tek sebebinin, kendi yapısını tanımayışından kaynaklı olduğunu söyleyen Dinçşahin, “Bazen bir karar veririz, o kararımızı başka bir kararla bozarız. Bazen ayaklarımız yere basmaz; çok mutluyuzdur. Bazen bakarız bugün motivasyonum çok düşük; canım hiçbir şey yapmak istemiyor, elimizi kolumu kaldıracak gücü kendimize göremeyiz. İşte bunların temelinde ve daha birçok şeyin temelinde yatan şey, insanın kendi yapısını tanımayışından kaynaklanıyor. 15 yıldır bu eğitimin içindeyim ve buraya gelen herkeste tespit ettiğim ortak nokta, insan dediğimiz yapıyı, kendimizi hiçbir şekilde tanımıyoruz ve kendimizi şu gövdeden ibaret zannediyoruz” diye konuştu.

—Mutluluğu internette arıyoruz—

İnternette her sorunun yanıtının bulunabildiğini hatırlatan Zehra Meral Dinçşahin, “Hayatımız nasıl geçiyor? Çalış, kazan, ye, iç, yat, kalk. Bunun dışında bir hayatımız var mı? Peki, bundan mutlu muyuz? Değiliz. Eğer mutlu olsak tamam. Mutlu da değiliz. Demek ki bizi hiçbir şey doyurmuyor. Teknik ve gövde medeniyeti  çok ileri. Her şey rahat. Bulaşık makinesi var, çamaşır makinesi var, bilgisayar var, bir tıkla her şey önüme geliyor. Her sorunun cevabı var ama bu cevaplar sizi mutlu etmiyor. Yani fizik yapımı ilgilendiren her konuda istediğim her şeyi bulabiliyorum ama insan dediğimizde, iç yapı dediğimizde onu bana keşfettiren, yaşatan bir yer daha yok. İşte sıkıntı da buradan kaynaklanıyor” dedi.

Kişilerin, hedeflerinin hepsinin maddi hayata yönelik olduğunu belirten Dinçşahin, “Maddi hayata yönelik bir hedefi zaten başarabilirim. Çünkü evrende insana hizmet etmeyen bir zerre var mı, yok. Her şey bize hizmet ediyor. Ama yine de başarılı olamıyoruz. O zaman yeme, içme, araba ve bunun gibi şeylerden hedef olmaz” şeklinde konuştu.

Dinçşahin, “Anı yaşamalıyız”

Mutlu olmak için anı yaşamanın gerekli olduğunu kaydeden Zehra Meral Dinçşahin:

“Her an huzurlu, mutlu, başarılı olamıyorsak bunun sebebi nedir? Bakıyoruz sıkıntılarımıza başarılarımıza hepsi anda gerçekleşiyor. Bir an geliyor huzurluyum, bir an geliyor huzursuzum. Bazı şeylere gücüm yetmiyor ama neden olduğunu da bilmiyorum. Hepimizin hayatı bir hayalle geçiyor; şunu yapacağım, bunu yapacağım, buraya gideceğim, bunu alacağım gibi. Ama sonuç alamıyoruz. Bunalım, geçmişi ve geleceği düşünmektir. Peki, ne yapacağız? Anı yaşayacağız. Anı yaşamanın püf noktası dikkatimizle yaşamaktır. B.A.M.’ın bahsettiği dikkat, baktığını görmek, işttiğini duymak ve her anı değerlendirmektir.”

Dinçşahin, patenti Başarıyı Arttırma Merkezine ait  bir eğitim sistemiyle yapmak istediklerimizi yapmak, yapmamak istediklerimizi yapmamak gücünde olmanın ve kendi üzerimizde hakimiyet kurmayı geliştirdiklerini ifade etti. “Önem vermeden de dikkat ve ciddiyet harekete geçmez” sözleriyle sunumunu tamamladı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…