Home GÜNCEL SİYAH İNCİR İÇİN İSTİŞARE TOPLANTISI

SİYAH İNCİR İÇİN İSTİŞARE TOPLANTISI

- Guncellenme Tarihi: 25 Kasım 2016 15:42
6 min read
SİYAH İNCİR İÇİN İSTİŞARE TOPLANTISI için yorumlar kapalı
0

Ak parti Mudanya İlçe Başkanlığının düzenlediği Büyükşehir Belediyesi Mudanya Tesislerinde siyah incirin geleceği hakkında istişare toplantısı yapıldı.

Toplantıya Mudanya parti İlçe Başkanı Murat Ünal, Ak Parti Meclis Üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Tarım A.Ş genel müdürü Mustafa Bektaş ve yardımcısı Ali Günbay Tarım A.Ş sorumlu personeli, Kırsal Destekleme Şube Müdürü İbrahim Taylan, Mudanya meyve üreticileri birliği başkanı Fazlı Aydoğan, muhtarlar ve üreticiler katıldılar.

Toplantıda yurtdışına piyasa yaratılması hakkında incir üreticileri ve siyah incirin gelecek yıldaki ürün rekoltesi fiyatlandırılması ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Tarım A.Ş’nin önderliğinde daha çok dış piyasaya açılmanın yolları aranması konusunda ve fiyat istikrarsızlığına çare soğuk hava deposu yapılmasına fikir birliği ile varıldı. İncirde en büyük sorunun tüm üreticilerin taşın altına elini koyarak İncir Üreticileri Birliği kurulmasını ve böylelikle yaşanan sıkıntıların çözüleceği vurgulandı. Tarım A.Ş’ nin sorumluları, neler yapılabileceği konusunda önümüzdeki günlerde yapılacak ikinci bir toplantıda incir üreticisine daha kapsamlı bir şekilde destek olunabileceğini belirtti.  Ak Parti Mudanya İlçe Başkanı Dr. Murat Önal ‘’Her konuda müstahsilimizin geçtiğimiz yıl incirde yaşanan sıkıntılarını göz önüne alarak Büyükşehir Belediyesi Tarım A.Ş den müstahsilimize destek konusunda yardım istedik. Onlarda bizi kırmadılar. Her yıl olduğu gibi geçtiğimiz yıl da yüksek başlayan incir fiyatları birkaç gün içerisinde düştü. Bizde buna önlem olarak istişare toplantısında alınan bilgilerle neler yapılabileceği konusunda müstahsillerimize daha net bilgiler vereceğiz. Tarım A.Ş Genel Müdürü Mustafa Bektaş ve ekibine desteklerinden dolayı teşekkür ederim’’ dedi.

Tarım A.Ş Genel Müdürü Mustafa Bektaş ‘’Geçtiğimiz sezon da incir üreticileri birden bire fiyatlarının bir lira hatta altına inmesi de çok ciddi bir reaksiyon gösterdi. Bunun sebebinin ürünün erken oluşması gösterildi. Bu aşamada Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Recep Altepe’nin talimatı ile incir ihracat denemesi bir ölçüde gerçekleştirildi. O aşamada da gördük ki ince üreticilerinin temel sorunu fiyat istikrarsızlığıdır. Büyükşehir Belediyesi ve Tarım A.Ş olarak önerimiz, biz dışarıdan yardım eden ve ön açan bir kurum olalım. Kilit açan bir fonksiyon icra edelim. Birliklerimiz yurtdışında olduğu gibi daha profesyonelce hareket edebilsinler ve bunun güçlenmesi ve daha kurumsal hale gelmesine de biz hangi katkıyı verebileceksek verelim. Sonrası Allah kerim diyoruz. Bu aşamadan sonra daha iyi pazarlama yapabilir kendi ayaklarında duran bir kurum olur diye düşünüyoruz. Tabii o güçlenme aşamasına kadar da üreticilerle beraber bu sene olduğu gibi doğrudan doğruya ihracat yapmak dâhil, her türlü yardımda bulunmayı üreticilere taahhüt ediyoruz’’ dedi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Marmarabirlik’ten Üreticiye 630 Milyon TL Ödeme

2023/2024 iş yılı ürün alım kampanyasının son dilim ödemesini 26 Nisan 2024 tarihinde yapa…