Home GÜNCEL EĞİTİM-BİR-SEN BURSA 1 NOLU ŞUBESİ CUMHURİYETİN 93. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

EĞİTİM-BİR-SEN BURSA 1 NOLU ŞUBESİ CUMHURİYETİN 93. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

- Guncellenme Tarihi: 28 Ekim 2016 23:46
7 min read
EĞİTİM-BİR-SEN BURSA 1 NOLU ŞUBESİ CUMHURİYETİN 93. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI için yorumlar kapalı
0

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, sendika binasında yaptığı basın açıklaması ile Cumhuriyet’in ilanının 93. yılını kutladı. 93 yıl önce, acıların, yokluk ve sıkıntıların yaşandığı bir dönemde, milletin var olma mücadelesi verdiğini hatırlatan Numan Şeker, “Aziz milletimiz, varlığına yönelen tehditlere karşı verdiği Kurtuluş Savaşı’nı zaferle taçlandırarak, tarihe unutulmaz bir destanla geçmiştir” dedi.

Sendika olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93’üncü yıldönümünü milletçe büyük bir coşku ve heyecanla idrak ettiklerini ifade eden Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, “Güçlü bir ruh ve iman yüceliğinde bütünleşen milletimiz, istiklal aşkı ve özgürlük ruhuyla hep birlikte, yani gerçek manada ‘millet’ olarak, yeryüzünün birleşmiş bütün zalimlerine karşı yeryüzünün bütün mazlumları adına sürdürdüğü mücadeleyi zaferle sonuçlandırmıştır” diye konuştu. Milleti tarihsel, kültürel bağlar ve derinliklerin var kıldığını işaret eden Başkan Numan Şeker, “En temel varoluş referanslarımız olan insan ve medeniyet değerlerimiz, köklü iddialarımızın, yaşama gerekçemizin kaynağıdır. Onları devlet-millet kaynaşması içinde yaşanır kılarak güncellemek, güncelleyerek yaşanır kılmak, Türkiye’ye güç katacaktır. Esasen son dönemde bütün göstergeleri altüst edecek tarzda gelişen Türkiye, güç ve ilhamını devlet-millet kaynaşmasından almaktadır. Bir anlamda devlet milletine, millet devletine kavuşmuştur” şeklinde konuştu.

“15 TEMMUZ’DA MİLLİ MÜCADELE RUHU BİR KEZ DAHA CANLANDIRILMIŞTIR”

Türkiye, Cumhuriyeti’nin 93. kuruluşuna giderken bugün de geçmişte yaşadığı sıkıntıların benzerlerini yaşadığını işaret eden Başkan Şeker, “Ülkemiz içeriden terör, dışarıdan kanlı, kirli emperyalist tezgâhlar olmak üzere, varlığımızı ve bütünlüğümüzü hedef alan saldırılarla karşı karşıyayız. Uluslararası siyasetin gizli odalarında planlanan oyunun farkında olarak, millet olma şuurunu daha kararlı, daha kucaklayıcı, kuşatıcı ve her vatandaşımızı içine alan yüksek duygu ve inançla sürdürmeliyiz. Bu ideale, ancak inançları, tasaları, kıvançları, kederleri bir olan insanlar ulaşabilir. Millet, böyle bir birlikteliktir. Cumhuriyetin kurucu ruhu buydu” dedi. 15 Temmuz’da kanlı bir darbeyle ülkemizi işgal etmek isteyen ihanet odaklarına karşı yeni bir istiklal direnişi gösterildiğine dikkat çeken Numan Şeker, “15 Temmuz darbe girişimine karşı başarı milli mücadele yıllarındaki ruhun canlandırılmasıyla kazanılmıştır. Bu ruh özenle korunup yaşatılmalıdır. Çünkü şu anda içinden geçtiğimiz süreci, karşı karşıya bulunduğumuz tehlikeleri, yaşadığımız sorunları ancak böylesi bir ruhu, birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunu mükemmelleştirerek aşabiliriz” diye konuştu.

“MİLLETİMİZİN YENİ TÜRKİYE YOLUNDA EL ELE, GÖNÜL GÖNÜLE YÜRÜYÜŞÜNÜ KUTLUYORUZ”

Eğitim-Bir-Sen olarak Cumhuriyeti, temel insan hak ve özgürlüklerine dayalı, demokratik bir anayasa ile güçlü kılmanın gereğine inandıklarını da vurgulayan Şeker, “Milletimizin, Yeni Türkiye’nin barış ve kardeşlikle aydınlanmış ufkuna doğru hep birlikte durmak, yorulmak bilmeden el ele, gönül gönüle yürüyüşünü kutluyor” diyerek, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Paralel, yatay, dikey bütün hainlerin temizlendiği, adaletin tam anlamıyla tesis edildiği, özgürlüklerin ve huzurun hâkim olduğu, birlik ve beraberliğin güçlendiği, kardeşlik ikliminin hâkim olduğu nice yıllar diliyoruz.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Çocuk Şenliği, Minik Öğrencilerin Gösterileriyle Son Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düze…