Home GÜNCEL BURSA TRAFİK VAKFI’NDAN İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE ARAÇ DESTEĞİ

BURSA TRAFİK VAKFI’NDAN İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE ARAÇ DESTEĞİ

- Guncellenme Tarihi: 28 Ekim 2016 12:10
10 min read
BURSA TRAFİK VAKFI’NDAN İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE ARAÇ DESTEĞİ için yorumlar kapalı
0

img_4197Kurulduğu günden bu yana, Bursa genelinde güvenli ve düzenli bir trafik sisteminin oluşturulması, trafik kazalarının önlenmesive trafik hizmetleri ile ilgili geliştirdiği çok boyutlu çalışmalar neticesinde, bugüne dek birçok başarılı projeyi hayata geçiren Bursa Trafik Vakfı, çok önemli bir kampanyaya daha imza attı.

Trafik kazalarının asgari düzeye indirilebilmesi ve trafik bilinci ile kültürünün arttırılması adına yoğun bir gayret gösteren Bursa Trafik Vakfı, İl Emniyet Müdürlüğünün ihtiyaçları doğrultusunda son teknoloji ile donatılmış 4 adet aracı, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’ne hibe etti.

Bursa ili ve ilçelerinde olmak üzere; trafik hizmetleri ile ilgili her türlü eğitim, kültürel, altyapı-tesis ve sosyal boyutlu çalışmalar yapmak, trafik kazalarının önlenmesi amacıyla projeler üretmek ve mevcut çalışmalara destek vermek amacıyla faaliyetlerini sürdüren Bursa Trafik Vakfı, anlamlı bir bağış kampanyası gerçekleştirdi.

Trafik kazalarının asgari düzeye indirilebilmesi ve trafik bilinci ile kültürünün arttırılması adına yoğun bir gayret gösteren Bursa Trafik Vakfı, İl Emniyet Müdürlüğünün ihtiyaçları doğrultusunda önemli bir adım atarak, son teknoloji ile donatılmış 4 adet aracı, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’ne hibe etti.

Araç bağış töreni öncesinde, Bursa Trafik Vakfı tarafından Organize Sanayi Bölgesi’ndeki BOSİAD Sosyal Tesisleri Toplantı Salonu’nda gerçekleşen basın toplantısına; Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Bursa Trafik Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri, Karayolları Güvenliği İl Koordinasyon Kurulu temsilcileri ve çok sayıda isim katıldı.

FARKINDALIK YARATMAYI AMAÇLIYORUZ

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Bursa Trafik Vakfı Başkanı Galip Sakder, Bursa Trafik Vakfı olarak bugüne dek Bursa’da özellikle trafik bilincinin oluşturulması ve trafik güvenliğinin sağlanması konusunda katkı sağlamış olmanın gururu yaşadıklarını kaydederek; “Biz, trafik bilincinin çok küçük yaşlardan itibaren kazanılacağına inanıyor bu nedenle okullarımızdaki trafik eğitiminin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu amaçla çocuklarımız için geçmiş dönemde hazırladığımız, trafik kurallarının örneklerle açıklandığı 10 dakikalık bir çizgi eğitim filmimizi yeniliyoruz. Bu konudaki prodüksiyon çalışmaları başladı. Yakın zamanda okullarımızda ve televizyonlarımızda gösterilecek. Aynı çalışma içerisinde, yine çocuklarımıza yönelik olarak aydınlatıcı bilgiler içeren ve anne-babalarının trafikte yaptıkları hataları gördüklerinde onları uyarmaları gerektiğini söyleyen kamu spotları da oluşturuyoruz. Ayrıca çocuklarımıza Bursaspor sevgisini aşılamak için de çalışmalar yürütüyoruz. Biz çocuklara güveniyoruz. Trafik bilincinin özlediğimiz düzeye onlar eriştirecek. Bu amaçla onlar okullarında rahatça eğitici çizgi filmimiz ve kamu spotlarımızı izlesinler diye tam 150 okula televizyon dağıttık” dedi.

KAVŞAKLARI ARAÇ GEÇİŞ ÜSTÜNLÜĞÜNÜ TANIMLAYAN ÇİZGİLERLE DONATACAĞIZ

 Bursa’daki trafik ve asayiş güvenliğine ilişkin, geçmiş dönemde olası bir afet ya da geniş katılımlı kitlesel toplantı ya da gösterilerde kullanılmak üzere, tam donanımlı bir MOBESE aracını Emniyet Müdürlüğü’ne teslim ettiklerini anımsatan Sakder;  “Vakıf olarak bugün de şehrimizin güvenliğini sağlayan polis teşkilatımıza uygun gördükleri hizmetlerde kullanmak üzere, 4 sivil araç daha teslim ediyoruz. Polisimize hayırlı olmasını diliyoruz…

Bursa Trafik Vakfı, şehir içi trafiğin rahatlatılması ve özellikle geçiş üstünlüğü bulunan ambulans ve itfaiye gibi araçlarının daha hızlı görev yapmasını sağlamak adına da faaliyet içerisinde. Bu konudaki en büyük desteği de kuşkusuz Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe ve bağlı Büyükşehir kuruluşu BURBAK’tan alıyoruz. Bu nedenle Büyükşehir

Belediyemize, BURBAK’a ve diğer destekçilerimize, şehirden aldığımızı yeniden şehre vermemize vesile oldukları için teşekkür ediyorum. Bursa Trafik Vakfı, bundan sonra da eğitimi temel alan çalışmalarını sürdürecektir. Şehirde trafik bilincinin oluşturulması ve sorunlarının çözümü için bundan sonra da katkı koymaya hazırız” ifadelerini kullandı.

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜMÜZE HAYIRLI OLSUN

Daha sonra söz alan İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız da Bursa Emniyet Müdürlüğü’nün vatandaşların can güvenliği ve trafiğin 24 saat düzenlenmesi çalışmalarına devam ediyor. Hızlı nüfus artışı tabi trafik sıkıntılarını da beraberinde getiriyor. İlgili sorunların çözümünde kurum ve kuruluşlar olarak etkin faaliyetler yürütüyoruz. Bursa Trafik Vakfı da geçtiğimiz günlerde 1 mobese aracı emniyetimize bağışlamıştı. Trafik bilincinin okullardan itibaren aşılanması konusunda önemli çalışmalar yürütüyor. İnşallah bu araçlar İl Emniyet Müdürlüğümüze hayırlı olur” ifadelerini kullandı.

Basın toplantısının ardından, 4 adet aracın teslimi gerçekleşti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…