Home GÜNCEL Osmangazi’de Çocuklar İçin Yeni Park

Osmangazi’de Çocuklar İçin Yeni Park

- Guncellenme Tarihi: 27 Ekim 2016 15:43
5 min read
Osmangazi’de Çocuklar İçin Yeni Park için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediyesi tarafından Yunuseli-Hamitler-Güneştepe bölgesinde yapımı tamamlanan Çocuk ve Dinlenme Parkı, Başkan Mustafa Dündar ve vatandaşların katıldığı törenle açıldı. Açılışta konuşan Başkan Dündar, “Mahallelerimize kazandırdığımız park ve meydanlar hem bölgenin güzel görünümüne katkı sağlıyor, hem de o bölgede yaşayan vatandaşların nefes alacağı yerler oluyor” dedi.

Modern ve planlı bir Osmangazi inşa etme çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Osmangazi Belediyesi, ilçenin yeni gelişim bölgesi Güneştepe mahallesi Tuba Sokak’ta yapımı tamamlanan yeni bir Çocuk ve Dinlenme Parkını daha hizmete açtı. Tuba sokak üzerinde yaklaşık bin metrekarelik alanda yapımı tamamlanan parkın açılışında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Gelişim bölgesi olarak kabul ettiğimiz Hamitler-Güneştepe-Yunuseli bölgesi, 2009 yılında göreve geldikten sonra hızlı bir şekilde yapılaşmaya başlayan, planların uygulandığı güzel bir örnek. Bu güzellik ilçenin diğer bölgelerine de yansıyor. Bundan sonra şehir merkezinde yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları, bu bölgedeki planlı yapılaşma örnek alınarak gerçekleştirilecek ve Bursa’nın dönüşümüne yön verecek” diye konuştu.

Hamitler-Yunuseli-Güneştepe bölgesinin geniş caddeleri, düzenli sokakları, yeşil alanları ve sosyal donatı alanları ile günümüz ihtiyaçlarına cevap veren modern bir yaşam alanı olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Dündar, “Bölgeye kazandırdığımız park ve meydanlar, hem bölgenin daha güzel görünümüne katkı sağlıyor, hem de o bölgede yaşayan vatandaşların nefes alacağı, çocukların doyasıya eğlendiği yerler oluyor. Bu günkü parkımızı da, parkın gerçek sahibi olan çocuklarımızla birlikte açıp onlara teslim ediyoruz. Ayrıca her yaştan insanımızın spor yapmasına olanak sağlayan unsurları da ilave ederek, mahalle halkının daha aktif kullandığı alanlar haline getiriyoruz. Tuba sokak üzerinde 700 metrekarelik alanda yapımı tamamlanan parkımızın 220 metrekaresi sert zemin, 225 metrekaresi çocuk oyun alanı, 220 metrekaresi de yeşil alan. Parkın yapımı için de 70 bin liralık bir kaynak kullandık” dedi.

AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz ve çok sayıda davetlinin katıldığı törende, açılış kurdelesini ana okulu çocukları ile birlikte kesen Başkan Dündar, daha sonra parkın yanında bulunan Kalemdar İnci Taneleri Anaokulunu ziyaret etti. Yetkililerinden okulla ilgili bilgi alan Başkan Dündar, “Parkımızın hemen bitişiğinde bulunan ana okulumuz, yetim çocukların da kaldığı, hayırsever vatandaşlarımız tarafından işletilen özel bir okul. Böylesine güzel bir hizmet gerçekleştiren ana okulu yöneticileri ve hayırseverlerimize de, bu güzel hizmetleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…