Home GÜNCEL Tekbir-Sen’den Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezinde Şehitleri Anma Programı

Tekbir-Sen’den Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezinde Şehitleri Anma Programı

- Guncellenme Tarihi: 25 Kasım 2016 14:28
3 min read
Tekbir-Sen’den Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezinde Şehitleri Anma Programı için yorumlar kapalı
0

Tekbir-Sen Mudanya Şubesinin katkılarıyla düzenlenen Kerbela ve 15 Temmuz şehitlerini anma gecesi, seçkin hafızların Kuranı-Kerim tilaveti ve ilahileri ile anıldı.

Güzelyalı Eski Camii İmamı Ufuk Yozgatlı’nın sunuculuğunu üstlendiği Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen gecede Kerbela Şehitleri, Kurtuluş Savaşı Şehitleri ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşenler anıldı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu.

Birbirinden değerli imamların ve misafirlerin katıldığı gecede, Mudanya Havva Ana Kuran Kursu öğretmeni Lokman Aydın, Bursa Hamzabey Camii din görevlisi Serhat Kan, Karacabey Ulu Camii din görevlisi Yaşar Nurcan, Uşak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim Yrd. Doç. Dr. İbrahim Ulutaş, Üsküdar Atik Valide-i Sultan Camii din görevlisi Yunus Emirhan Kılıç, Emekli din görevlisi Necmi Yavuz, sala okuduğu için darp edilen İzmir Torbalı Merkez Camii din görevlisi Süleyman Süngü, Üsküdar Çinili Camii din görevlisi Dursun Şahin’de vardı.

Tekbir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Zübeyir Demirkaya, konuşmasına ‘’ Kerbela’da katliamları yapanların bugün de başka isimler altında varlıklarını devam ettiriyor’’ diyerek başladı. ‘’FETÖ terör örgütü 15 Temmuz’da yaptığı girişimlerle gösterdiğini söyleyen Demirkaya ‘’O karanlık gecede sadece yönetimi ele geçirmek değildi amaçları. Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923 yılında kurduğu Türkiye Cumhuriyetine açılmış bir savaştır. Türkiye Büyük Millet Meclisinin bombalanması en büyük delildir. O karanlık gecede şehit edilen 241 vatandaşımız saygıyla ve minnetle anıyoruz’’ şeklinde konuştu.Din görevlileri ile alakalı ‘’Biz din görevlilerini üzen olay o gün birlik ve beraberliğimizin simgesi salalarımızı okuyan din görevlilerimizin tartaklanmasıdır’’ diyerek sitemini dile getirdi ve vurguladı ‘’müftülerden din görevlilerine sahip çıkmalarını istiyoruz ‘’

Hafızların sırayla okudukları ezanla ve asure ikramı ile program sona erdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aydın’a DAĞDER’de Coşkulu Karşılama

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, ziyaret ettiği DAĞDER’de büyük ilgi ve coşkuyla ka…