Home GÜNCEL MÜTAREKE OYUNLARI (!)

MÜTAREKE OYUNLARI (!)

- Guncellenme Tarihi: 21 Ekim 2016 15:37
8 min read
MÜTAREKE OYUNLARI (!) için yorumlar kapalı
0

Göreve geldiği günden beri adaletsiz uygulamaları ve agresif davranışları ile toplumun tüm kesimlerinden tepki alan Mudanya Belediyesi Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın skandal bir uygulamanın daha altına imza attığı ortaya çıktı. Altına imza attığı Meclis Kararı ve encümen kararlarını yok sayan Türkyılmaz yönetimi, Mütareke binasının karşısındaki kafeteryanın meydanı işgal etmesine göz yumdu.

Mudanya Belediyesi, kapının önüne iki masa sandalye çıkardığı için onlarca esnafın adeta işyerini dağıtıp, yaşam hakkı tanımazken, Mütareke Meydanı’nda kapalı kullanım alanı 25 metrekareyi geçmeyen Caffee Shot isimli kafeteryaya kendine ait alanın 4 misli yeri işgal etmesine göz yumduğu ortaya çıktı. Anıtlar Kurulu kararını da yok sayan Mudanya Belediyesi, esnaf arasında yaptığı bu ayrımcılıkla bir kez daha taraflı, adaletsiz ve adam kayırmacı yönetimini gözler önüne serdi.

İŞTE BELGELER
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın başkanlık ettiği ve Meclis Üyeleri Hüseyin Esen ile Ali Polat, Mali Hizmetler müdürü Eyüp Kalkan ve aynı zamanda başkan yardımcısı da olan İmar Şehircilik Müdür Vekili Metin Şen’den oluşan Encümen, kafeteryanın önündeki alanı kullanma talebini 27.05,2014 tarihli oturumunda görüştü. Zabıta Müdürlüğü’nün 16.05.2014 gün ve 2014/475 sayılı yazısının Başkanlık Makamı tarafından sevk edilmesi üzerine Başar Yegül’ün 08.05.2014 tarih ve 3848 sayılı müracaatını değerlendiren Encümen, 3.5×4.5 metre Mütareke Meydanı’na dâhil alanı masa sandalye koyarak kullanmak isteyen “Coffee Shot”a Encümen oy birliği ile olumsuz yanıt verdi. Yani masa sandalye atarak bu alanı kullanamazsın dedi. Ancak o masa sandalye oradan hiç kalkmadı. Belediye kendi resmi kararını uygulamadı.

MECLİS KARARI VE İKİNCİ RET
Mudanya Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nün 30.09.2016 tarihli Bilgi Edinme Yasası hükümlerince verdiği cevapta, Coffee Shot isimli işyerine işgaliye ücreti uygulandığı ortaya çıktı. Yazıya göre Belediye Meclisi’nin 21.10.2015 tarih ve 264 nolu kararı ile günlük mekrekare başına 50 kuruş bu ücret. Yani encümeninin vermediği izni iddiaya göre Belediye Meclisi vermiş görünüyor. Ancak bu bilgilerin gerçeği yansıtmadığı bu tarihten iki ay sonra Encümen’in aldığı yeni bir kararla ortaya çıkıyor. Yine Başar Yegül’ün 12.11.2015 tarih ve 11631-11638 sayılı dilekçeleri ile işletmesinin önüne işgaliye karşılığı masa sandalye koymak istediğiyle başvuruda bulunuyor. Bu kez Hayri Türkyılmaz başkanlığındaki Encümen, Meclis Üyeleri Hüseyin Esen, Ali Polat ile Mali Hizmetler Müdür Vekili Hakan Öztürk ve İmar ve şehircilik Müdür vekili Hacer Özkan isimlerinden oluşuyor. Yine oy birliği ile isteğin uygun olmadığına oy birliğiyle karar veriliyor.

ZABITA DA GÖRMÜYOR YÖNETİM DE
Mudanya Belediyesi’nin başkanının da imza atığı bu kararı asla uygulamadı. İzin verilmeyen o meydanda işletme yayıldıkça yayıldı. Bugün de aynı işletme aynı meydanda yayılıyor. Anıtlar Kurulu Kararı’na, Encümen kararına rağmen. Vatandaşın başvurusu üzerine paniğe kapılan yönetim, Bilgi Edinme Kanunu gereği dilekçeye vereceği cevaptan bir gün önce birer dakika arayla işletmeciye 5 nüsha tahakkuk fişi çıkardı. Yıllarca alınmayan işgaliye aynı gün işletmeciden talep edildi. 3 yıllık işgaliye karşılığı 15 bin lira ücret talep edildi. Oysa belediye Hal Kahvelerinde ticari değere çok daha düşük yerler için aylık 1500-2 bin lira kiralar belirledi.

SORUYORUZ!
Mudanya Belediyesi Mudanya ve Güzelyalı’da onlarca işletmeye iki masa sandalye için cezai işlem uygulayıp her gün zabıta gönderirken, Mudanya’nın en merkezi yerindeki bu kafeterya neden korundu? Korunuyor?

Mudanya Belediyesi Encümeni’nin aldığı kararlar neden yok hükmünde sayılıyor?

Yoksa hülle yoluyla iş mi yürütülüyor?

Caffee Shot’a gösterilen kolaylık tüm esnafa ve vatandaşa gösteriliyor mu?

Mudanya Belediyesi Anıtlar Kurulu Kararı’nı neden uygulamıyor?

Mudanya Belediyesi’ne göre daha eşit vatandaşlar ve daha eşit esnaflar mı var?

Mudanya’nın sokaklarında bırakan araç geçişini yaya geçişine bile imkan vermeyen ve kahır ekseriyeti başkana yakınlığı ile bilinen kafeterya ve işyerlerinin işgal ettiği sokaklara neden göz yumuluyor?

mutareke-oyunlari

 

mutareke-oyunlari mutareke-oyunlari

 

 

 

 

mutareke-oyunlari

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yazar Özlüoğlu: Edebiyat, Unutulanları Yaşanır Kılıyor

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Edebi Kazılar söyleşilerinin yeni dönemdeki ilk konuğu …