Home EKONOMİ BTB’NİN 9 AYLIK İŞLEM HACMİNDE YÜZDE 34.5’LİK ARTIŞ…

BTB’NİN 9 AYLIK İŞLEM HACMİNDE YÜZDE 34.5’LİK ARTIŞ…

- Guncellenme Tarihi: 17 Ekim 2016 10:35
3 min read
BTB’NİN 9 AYLIK İŞLEM HACMİNDE YÜZDE 34.5’LİK ARTIŞ… için yorumlar kapalı
0

Bursa Ticaret Borsası’nın (BTB), yılın ilk 9 ayındaki işlem hacmi 1 milyar 877 milyon 948 bin 952 lira olarak gerçekleşti. BTB’nin Ocak-Eylül ayları arasındaki dönemdeki işlem hacminde 2015 yılının aynı dönemine göre yüzde 34,5 oranında artış meydana geldi.

Bursa Ticaret Borsası’nın yılın ilk 9 ayında gerçekleştirdiği işlem hacmi ve tescil ücretleri hakkında açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Borsa kotasyonuna tabi ürünlerdeki iç talebin yoğun bir şekilde devam ettiğini dile getirirken “Ekonomimizdeki istikrar ile birlikte üyelerimiz faaliyetlerine aralıksız devam etmektedirler. Özellikle yaz aylarının mevsimsel etkileri ve 15 Temmuz darbe girişiminin negatif bir etkisi de yaşanmamıştır. Demokrasimiz ile ülkemizin birlik ve beraberliğine yapılmış olan hain saldırı ekonomimizde olumsuzluklara yol açmadığı gibi bilakis tarım gıda hayvancılık ürünlerini işleyen tüccar ve sanayici üyelerimiz işlerine daha da sahip çıkarak ekonomimize katkı sağlamayı sürdürdüler” dedi.

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı’nın verdiği bilgiye göre, yılın ilk dokuz ayında Bursa Ticaret Borsası’nda en çok işlem gören ürünler arasında 610 milyon 379 bin lira ile zeytin ilk sırada yer aldı. 184 milyon 327 bin liralık işlem hacmi ile yaş meyve sebze ikinci, 158 milyon 923 bin liralık işlem hacmi ile canlı hayvan üçüncü sırada yer aldı. Ayrıca yılın ilk dokuz ayında en çok işlem gören ürünleri arasında 149 milyon 418 bin liralık işlem hacmi ile et ve 32 milyon 858 bin liralık işlem hacmi ile Ayçiçek yağı işlem hacmi dikkat çekti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …