Home GÜNCEL Üçevler’deki okul sorunu için önemli adım…

Üçevler’deki okul sorunu için önemli adım…

- Guncellenme Tarihi: 15 Ekim 2016 12:20
9 min read
Üçevler’deki okul sorunu için önemli adım… için yorumlar kapalı
0

Başkan Bozbey, okul sorunu yaşanan Üçevler Mahallesi sakinlerini sevindirecek açıklamalarda bulundu. Bozbey, belediye imkânları ile temin edilen bir alanı projelendirerek okul yapılması için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teklif götüreceklerini söyledi.

2014 yılından bu yana ‘Başkan Burada’ karavanıyla makamını her hafta Nilüfer’in bir mahallesine taşıyan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in bu haftaki durağı Üçevler Mahallesi oldu. Başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte sabah saatlerinde mahalleye gelen Başkan Bozbey, ilk olarak Muhtar Musa Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Muhtar Yılmaz’ın talep ve önerilerini not alan Bozbey, sorunların giderilmesi için de ilgili müdürlerle anında iletişime geçti.

MUHTAR YILMAZ: HİZMETLERDEN MEMNUNUZ

Üçevler Mahalle Muhtarı Musa Yılmaz, hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve desteklerinden dolayı Başkan Bozbey’e teşekkür etti. Mahalle komitesiyle birlikte uyum içinde çalıştıklarını belirten Muhtar Yılmaz, “Komitede aldığımız kararlar programlı bir şekilde uygulanıyor. Bu yıl içinde mahallemize 3 park daha yapıldı. Basketbol sahası için müdürlerimizle iletişime geçtik ve ihale aşamasına gelindiğini söylediler. Hizmetlerden memnunuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Mahallede okul ihtiyacı olduğunu belirten Yılmaz, “Bu konuda Milli Eğitim’e başvurumuzu yaptık ancak bütçelerinin olmadığını söylediler. Bize, ‘Arsa bulun yapalım’ diyorlar. Yer gösteriyoruz ancak Milli Eğitim elini taşın altına koymuyor” şeklinde konuştu. Nilüfer Belediyesi olarak Üçevler Mahallesi’ni yaşabilir bir mahalle konumuna getirdiklerini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, “Mahallemizin birçok sorununu giderdik. Yeni camimizin çevresi ve bazı kavşak noktalarıyla ilgili sorunların olduğu tespitini yaptık. Nilüfer Belediyesi olarak bu hizmetleri de tamamlamaya gayret edeceğiz. Mahallemize hizmetlerimiz artarak devam edecek ve Üçevler Mahallesi daha da yaşanabilir hale gelecektir” diye kaydetti.

BOZBEY’DEN OKUL ALANI MÜJDESİ

Üçevler Mahallesi’nde en önemli sorunların başında okul eksikliği olduğunu vurgulayan Bozbey, “Mahallemizdeki okulun yetmediğini biliyoruz. Yeni okul alanıyla Nilüfer Belediyesi imkânları ile temin edilen bir alanı projelendirerek yakın zaman içinde Milli Eğitim’e teklifimizi götüreceğiz. İnanıyorum ki Milli Eğitim de mahallemizde en azından 24 ya da 32 derslikli bir okul yaparak, mahallemizdeki ihtiyaç olan sınıf sayısını da tamamlamış olacağız” ifadelerini kullandı.

“YILLIK YAMA HARCAMALARIYLA BİRÇOK OKUL YAPILABİLİR”

Altyapı sorununa dikkat çeken Başkan Mustafa Bozbey, “Yağmur suyunun kanalizasyona bağlandığı yerlerde çok şikayet geliyor. Şuanda hem belediyelerin hem de Türkiye’nin sorunu bu. Altyapıyla ilgili maalesef inanılmaz paralar feda ediyoruz. Mahalleleri gezdiğiniz zaman birçok sokak ve caddede sökülen, kesilen ve parçalanan asfaltlar görüyoruz. Bunlar hem ülkeye hem kentlere zarar. Her altyapı kurumu kendi başına hareket ediyor. Sokakların tamamının asfaltlanması gerekiyor. Bu da ortalama 5 yıla denk geliyor. 5 yılda bir mahallenin tamamının asfaltının parasını verebilmek mümkün değil. Altyapı kurumlarının yaptığı asfaltlar kısa sürede çöküyor. Bunu gören vatandaşlar Nilüfer Belediyesi’ne şikayete geliyor. Sadece Nilüfer Belediyesi’nin yıllık yaptığı yama harcamasından yola çıkarsak her sene sadece Nilüfer’de 4-5 okul yapılabilecek kadar para gidiyor. Bakanlık düzeyinde acilen buna bir çözüm bulunmalı” dedi.

“MAHALLE KOMİTELERİNİN ETKİNLİĞİNİ ARTIRACAĞIZ”

Başkan Mustafa Bozbey ile görüşenler arasında Üçevler Mahalle Komitesi de vardı. Özverili çalışmalarından dolayı Üçevler Mahalle Komitesi’ne teşekkür eden Bozbey, “Amacımız demokrasi kenti Nilüfer’de mahalle komitelerinin etkinliğini daha da artırmak. Bütün düşüncemiz bu. İleriye dönük olarak mahallelerde örneğin plan değişiklikleri, hizmetler ya da altyapı, üstyapı çalışması yapılacaksa, mutlaka mahalle komitesinin onayının alınacağı düzeye geleceğiz. Bunu, yerel demokrasi adına çok önemsiyorum. Bunu yaptığınız takdirde hem mahalle hem kent kültürü son derece önem kazanacaktır. Vatandaşlar işte o zaman ‘yapılan her işte benim de payım var’ diyerek hizmetleri sahiplenecektir. Sokaklarımız ve caddelerimiz daha temiz, kentimiz daha düzenli ve daha yaşanabilir olacaktır. Belediye başkanının kararlarının aksine mahallelinin ne istediği çok önemli. İnsana farklı gözle değil, insan gözüyle bakarsak tüm sorunlarımızı hep beraber çözebiliriz diye düşünüyorum. Bu konuda taviz vermeyeceğiz, daha da ileri gideceğiz” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl’ün Geçmişi ile Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Huzurevi sakinleriyle lise öğrencilerini aynı iftar s…