Home GÜNCEL YILDIRIM’DA SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİL…

YILDIRIM’DA SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİL…

- Guncellenme Tarihi: 12 Ekim 2016 15:58
3 min read
YILDIRIM’DA SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİL… için yorumlar kapalı
0

Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi’nde 2016 yılı başından itibaren 3 bin 290 hayvanın tedavi edilmesi sağlanırken, 510 hayvan da sahiplendirildi. Sokaklardan 2 bin 707 sahipsiz hayvan toplayan Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, Cumalıkızık’taki merkezde iç, dış ve antiparaziter kontrollerini gerçekleştirdi. Yapılan muayeneler sonucunda bin 138 hayvana kuduz aşısı yapılarak olası olumsuz durumların önüne geçildi.

ÖRNEK UYGULAMALAR HAYAT KURTARIYOR

Yıldırım sınırları içerisinde faaliyet gösteren yemek sanayi firmaları ve kamuya ait kurumlardan ise sahipsiz hayvanların beslenmesi amacı ile yemek toplanırken, ilçenin muhtelif noktalarında yemleme çalışması yapılarak sokak hayvanlarının beslenmesine imkan sağlandı. Barınma sorununu ortadan kaldırmak amacıyla çalışmalarını sürdüren ekipler, kuş ve kedi evlerinin yanı sıra toplamda 78 kedi evi, 3 otomatik yemlik, 6 metal yemlik ve 22 su odağı ilçenin muhtelif yerlerine yerleştirdi.

‘HAYVANLARA ŞEFKAT GÖSTERİYORUZ’

Tüm canlıların yaşam hakkı bulunduğunu ve herkes tarafından bu hakka saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Sokaklara terk edilen hayvanların tedavisi, barınması, sahiplendirilmesi ve temel ihtiyaçlarının karşılanması adına çalışmalarımızı aksatmadan sürdürüyoruz. Sokak hayvanları bizlerden yalnızca şefkat bekliyorlar. Bir hayvanı sahiplenerek sokaktan kurtarmak isteyen tüm hemşehrilerimiz, Cumalıkızık’taki Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi’ne giderek veya 444 16 02 numaralı Yıldırım Belediyesi Çağrı Merkezi’nden bilgi alabilirler” diyerek görüşlerini belirtti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

YSK Duyurdu: 31 Mart Seçimlerinin İptal Edilmesi Durumunda Yapılacaklar

Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart 2024’te yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri…