Home GÜNCEL YENİŞEHİR’DE MUHTARLARLA KOORDİNASYON TOPLANTISI DÜZENLENDİ…

YENİŞEHİR’DE MUHTARLARLA KOORDİNASYON TOPLANTISI DÜZENLENDİ…

- Guncellenme Tarihi: 12 Ekim 2016 15:26
5 min read
YENİŞEHİR’DE MUHTARLARLA KOORDİNASYON TOPLANTISI DÜZENLENDİ… için yorumlar kapalı
0

Yıldırım Belediye Başkanı Süleyman ÇELİK 11 Ekim 2016 Salı günü, Yenişehir İlçe Kaymakamı Abdullah ÇİFTÇİ’nin de katılımlarıyla Muhtarlarla Koordinasyon Toplantısı düzenledi. Meclis salonunda yapılan toplantıya, Yenişehir İlçe Kaymakamı Abdullah ÇİFTÇİ, Belediye Başkanımız Süleyman ÇELİK, AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Adnan KAMIL, Belediye Başkan Yardımcımız Zekai DÜNDAR, Muhtarlar Derneği Başkanı Enver ZENGİN, muhtarlar ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda AK Parti İlçe Başkanı Adnan KAMIL katılımlarından dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinden sonra, Türkiye’de Büyükşehir Yasası başlamış oldu. Bursa Büyükşehir Belediyemizle beraber Yenişehir’imiz de bütün köyleriyle bu yasa kapsamına girdi. 2,5 yıldır da bu şekilde yönetmeye çalışıyoruz. İlçe merkezimizde ve köylerde BUSKİ ile birlikte kanalizasyon, yağmur suyu gibi alt yapı çalışmalarımız tamamlanmak üzere. İnşallah en kısa sürede bu çalışmayı da tamamlayıp üst yapıyla beraber bu işi en kısa sürede bitirmeyi planlıyoruz. Genel olarak merkezimizde ve köylerde, kanalizasyon çalışmalarıyla birlikte içme suyu projesi de devam ediyor. Projesi biten ve 2017 yatırım programına alınan köyler var. 2,5-3 yıllık bir sürede alt yapı ile ilgili yaklaşık 100 Milyon TL’lik bir harcama yapıldı” dedi.

Toplantının hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Yenişehir Kaymakamı Abdullah ÇİFTÇİ ise “Bizim asli görevimiz koordinasyonu sağlamaktır. Muhtarlar, STK’lar, Belediye, Kamu Kurum ve Kuruluşları, kısacası Yenişehir’in tüm paydaşlarıyla, hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin beraber hareket etmemiz gerekiyor” dedi.

Belediye Başkanımız Süleyman ÇELİK de muhtarlara ve katılımcılara hitaben yaptığı konuşmasında; “ Geçtiğimiz günlerde Muhtarlar Derneğimize bir ziyaret gerçekleştirdik. Bu ziyarette muhtarlarımızın taleplerini dinledik ve bu taleplerle ilgili olarak biz çalışmalarımızı başlattık. Devletimizin gerçekleştirmiş olduğu yatırım projelerimizin arkasında İlçe Başkanımla, Kaymakamlığımızla ve sizlerle birlikte durabilmeliyiz. Çok samimi olarak ifade ediyorum ki biz bir aileyiz. Kaymakamımızın da ifade ettiği gibi, farklı düşünceleri ön plana çıkartmaksızın, ilçemiz adına bütün meselelerde biz hep beraberiz” dedi.

71 Mahalle Muhtarının katıldığı toplantıda daha sonra muhtarlar sırasıyla söz alarak çeşitli talep ve şikâyetlerini dile getirdiler.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Çocuk Şenliği, Minik Öğrencilerin Gösterileriyle Son Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düze…