Home GÜNCEL Sosyal Yaşama Hayat Veriyoruz…

Sosyal Yaşama Hayat Veriyoruz…

- Guncellenme Tarihi: 8 Ekim 2016 10:31
10 min read
Sosyal Yaşama Hayat Veriyoruz… için yorumlar kapalı
0

İnegöl Belediyesi Yeni Mahalle Ertuğrulgazi Caddesi üzerinde kullanışsız halde bulunan koruluğu yeni bir yaşam alanına dönüştürdü.

Hizmet ağını şehrin her noktasına yayan ve yaşamaktan mutluluk duyulan bir şehri yeniden imar etmek için çalışmalarına aralıksız devam eden İnegöl Belediyesi yeni bir düzenlemeyi daha hayata geçirdi.

Cuma namazını Yeni Mahalle Camiinde kılan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve beraberindekiler namaz sonrası vatandaşlar ile hasbihal ettikten sonra, kullanışsız ve atıl durumdaki koruluğun yeni bir yaşam alanına dönüştürülmesiyle, koruluğu vatandaşların rahat bir şekilde kullanması için alan içerisinde oluşturulan oturma ve dinlenme alanın açılışını gerçekleştirdi.

Oturma ve dinlenme alanının hayata geçirilmesi hakkında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “Halkımızın isteği doğrultusunda İnegöl Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapıyor ve sorunlarımıza kalıcı çözümler üretiyoruz. Belediye olarak mahallelere nefes aldıracak çalışmalarımızla sosyal yaşama hayat veriyoruz. Yapılacak daha çok işimiz var. İnşallah onları da hep birlikte yapacağız” dedi.

SOSYAL YAŞAMA HAYAT VERİYORUZ
İnegöl’ü yaşanabilir modern bir kent olarak geleceğe taşımak için bu zamana kadar birçok projeyi hayata geçirdik diyen Aktaş; “Belediye olarak, halkın taleplerini sürekli ön planda tutmaktayız. Bu kapsamda ilçenin yaşam kalitesini arttırmaya yönelik şehrin farklı noktalarında gerçekleştirmiş olduğumuz çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kent görsellerine ve estetiğine büyük önem veren Belediyemiz, bu kapsamda özellikle son yıllarda gerçekleştirdiği projelerle şehrimizi yeniliyor ve şehrimize vizyon katıyor. İnegöl Belediyesi olarak mahallelere nefes aldıracak çalışmalarımızla sosyal yaşama hayat veriyoruz. Bu anlayışla şehri rahatlatacak koruluk (yeşil alan) dinlenme mekânları, otopark alanları ve çocuk parkları üretme çabamız ise kentin her alanında artarak devam ediyor. Bilindiği üzere son olarak Süleymaniye Mahallesi Yücel Sokakta tamamlanan mahalle otoparkı ve çocuk parkını halkımızın hizmetine sunmanın sevincini birlikte yaşamıştık diyen Aktaş; “Bugünde Yeni Mahalle Ertuğrulgazi Caddesi üzerinde kullanışsız halde bulunan koruluğu yeni bir yaşam alanına dönüştürmenin mutluluğunu sizler ile paylaşmak için bir araya geldik” dedi.

YENİ MAHALLEDE YAPILAN ÇALIŞMALAR
Alanyurt Yeni Mahallede daha önce yapılan çalışmalardan da bahseden Aktaş; “Kozluca Mahallesi, Yeni Mahalle, Üç Evler ve Yunus Emre mahallelerinin bağlantı yolunu oluşturan Hamzabey Caddesinin asfalt kaplama çalışması (Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte),Yeni Mahalle Şehit Er Ali Rıza Atalay Sokak, Şehit Er Ahmet Özdil Sokak, Kardeş Sokak, Lavanta Sokak ve 1. Mimar Sinan Caddesinde kilitli parke ve bordür taşı döşeme işlemi, Alanyurt Yeni Mahalle Merkez Cami karşı aralığında bulunan otopark’ta tretuvar çalışması, Ertuğrul Gazi Ortaokulu çevresinde 5 bin metrekarelik bir alanda toplam 189 ağaç dikimi, Alanyurt Yeni Mahalle Seçil Sokakta 23 araçlık yeni bir otopark ve Koruluk Alanı ve bildiğiniz gibi son olarakta Alanyurt Yeni Mahalle Uludağ, Esenler, Millet ve Kazım Karabekir caddesi ve Orhangazi Bulvarı ile Sezginer, Sahara, Yenikent, Nergiz ve Çetin Sokak olmak üzere toplamda 3750 m uzunluğundaki yollarda ham yol çalışmasını tamamladıktan sonra Bursa Büyükşehir ekiplerince asfalt kaplama çalışması yapıldı” dedi.

OTURMA VE DİNLENME ALANI
Halkımızın isteği doğrultusunda İnegöl Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapıyor ve sorunlarımıza kalıcı çözümler üretiyoruz. Yapılacak daha çok işimiz var. İnşallah onları da hep birlikte yapacağız diyen Aktaş; “Bugün hayata geçirdiğimiz oturma ve dinlenme alanında yaptığımız çalışmaları da sıralarsak; Söz konusu olan; hazırlanan peyzaj düzenleme projesi mevcut koruluk alan üzerine planlanmıştır. Peyzaj proje çerçevesinde 1840 metrekare alan üzerinde planlanmış ve projelendirilmiştir. Proje uygulama alanında; 840 metrekarelik, sert zemin ve 1000 metrekarelik mevcut koruluk alanı (yeşil alan)bulunmaktadır. Projede mevcut koruluk alanda görselliği ön planda olan yetişkin ağaçlar bulunmaktadır. Bu alanda yürüyüş alanı ve oturma- dinlenme alanları olarak değerlendirilmiştir. Yeşil alan çalışmasının dışında kalan bölge de yürüyüş alanı ve oturma dinlenme alanı zemin uygulaması için kayrak taş uygulamasına yer verilmiştir. Ağaç altı oturma dinlenme alanları için piknik masaları ve banklar konularak uygulama alanımız daha kullanışlı bir alan haline getirilmiştir. Yeni Mahalle oturma- dinlenme alanı düzenleme uygulamamız 2016 yılı ekim ayı itibari ile bitmiştir. Bu kentsel düzenleme çalışmasının belediyemize maliyeti yaklaşık olarak 65 bin TL’dir. Diğer çalışmamız olan Hamidiye Mahallesi Gül Sokak meydan düzenlemesi ve Alanyurt Fatih Mahallesi Demirtaş Sokak Ahıskalı Anıtı ve Meydan düzenlemesi uygulamaları devam etmektedir” dedi.

Aktaş son olarak; “Çalışmalarımızın hız kesmeden devam edeceğini bir kez daha hatırlatmak istiyor, yapılan bu çalışmanın başta İnegöl’ümüz olmak üzere mahalle sakinlerimize hayırlı ve uğurlu olması temennisiyle, saygılar sunuyorum” dedi.

MUHTARDAN TEŞEKKÜR
Yeni Mahalle Muhtarı Balabey Gürler de mahallelerinde yapılan hizmetlerden dolayı teşekkürlerini sunarak, “Bugün burada bir parkımızın açılışını yapıyoruz. Birkaç sokak ileride başka bir parkın da temeli atılıyor. Bu sebeple Başkanım öncelikle sizlere ve ekibinize teşekkür ediyoruz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Oyak Renault, BTÜ Gelişim Zirvesi’nde

Oyak Renault’un deneyimli isimleri, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) öğrencileriyle bir ara…