Home GÜNCEL TOPÇU: ŞOFÖR ESNAFIMIZ ÖTV İNDİRİMİ İLE EKMEK TEKNELERİNİ YENİLEYEBİLECEK

TOPÇU: ŞOFÖR ESNAFIMIZ ÖTV İNDİRİMİ İLE EKMEK TEKNELERİNİ YENİLEYEBİLECEK

- Guncellenme Tarihi: 24 Eylül 2016 11:00
5 min read
TOPÇU: ŞOFÖR ESNAFIMIZ ÖTV İNDİRİMİ İLE EKMEK TEKNELERİNİ YENİLEYEBİLECEK için yorumlar kapalı
0

Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu, ticari araçlarda ÖTV’nin kalkmasının sektöre doping etkisi yapacağını belirterek,  “Bu sayede şoför esnafımız emektar ekmek teknelerini yenileme fırsatı bulacaktır” dedi.

BURSA- Başbakan Binali Yıldırım’ın ticari araç sahiplerinin ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) ödemeden araç sahibi olmasına yönelik açıklama şoför esnafını sevindirdi. Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Hasan Topçu, kararın şoför esnafının yüzünü güldürdüğünü söyledi. BAĞ-KUR pirim ödemeleri zamanında yatıran şoför esnafına yüzde 5 indirim sağlanmasının ikinci bir sevinç kaynağı olduğunu vurgulayan Başkan Topçu, “Şoför esnafının tüm sermayesi ekmek tekneleri olan otomobilleridir. Milletimizi ulaşacağı noktaya konforlu bir şekilde ulaştırmak isteyen tüm esnafımız adına Başbakan Binali Yıldırım’a ve TŞOF Genel Başkanım Fevzi Apaydın’a teşekkür ediyorum. Bu sayede şoför esnafımız emektar ekmek teknelerini 30 Haziran 2019 tarihine kadar ÖTV ödemeden yenileme fırsatı bulacaktır” dedi.

OTOMOTİV SEKTÖRÜNE HAREKET KATACAK

Kararla birlikte otomotiv sektörünün canlanacağına dikkat çeken Başkan Topçu, “Ticari araçlar için uygulanan ÖTV indirimi, KDV tutarında da düşüş sağlayacak. Bir aracın satış fiyatı belirlenirken önce fabrika çıkış fiyatına ÖTV ekleniyor. ÖTV’li fiyatın üzerine yüzde 18 de KDV hesaplanıyor. Ticari araçlardan ÖTV alınmayacağı için fabrika çıkış fiyatına sadece yüzde 18’lik KDV’nin eklenmesi araç fiyatında ekstra düşüş de sağlayacak. Bursa’da önemli sayıda ticari aracın yasadan yararlanacağını düşünüyorum” dedi.

ŞOFÖRLERİMİZE REHBER OLUYORUZ

Araçların değişim süreciyle ilgili gerekli düzenlemelerin de kısa sürede yapılacağına inandığını söyleyen Başkan Topçu, şöyle devam etti: “Bursa, artık büyük bir metropol. Şehrimizin en büyük problemi de ulaşım. Ulaşım adına gerek yerel yönetimlerce gerekse de hükümetimizce atılan tüm adımları takip ediyoruz.  Esnaflarımıza fayda sağlayacağına inandığımız düzenlemeleri destekliyoruz. Üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu da her zaman söylüyoruz. Bu kapsamda şoför esnafımıza rehber olmak ve fayda sağlamak adına ilgili tüm firmalar ile çeşitli görüşmeler de gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın daha konforlu ve daha güvenlikli yeni araçlar ile seyahat etmesi vatandaşlarımıza güven verdiği gibi bunun yansıması olarak da esnaflarımıza katkısının çok olacağına inanmaktayız.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…