Home GÜNCEL Bursaray’da genç kadına şok taciz!

Bursaray’da genç kadına şok taciz!

- Guncellenme Tarihi: 22 Eylül 2016 15:46
7 min read
Bursaray’da genç kadına şok taciz! için yorumlar kapalı
0

Türkiye günlerdir hemşire Ayşegül Terzi’ye şort giydiği için yapılan tekmeli saldırıyı konuşurken şiddetin adresi bu kez Bursa oldu. Deniz K, metrodaki erkek yolcunun sözlü saldırısına ve tehditlerine maruz kaldı.

Deniz K. 25 yaşında bir kimyager Uludağ Üniversitesi Metro İstasyonu’ndan Demirtaş İstasyonu’na ulaşmak için metroya binen Deniz K, metrodaki başka bir erkek yolcunun “Şortlu kadının başına geleni biliyorsunuz, hala konuşuyorsunuz, kes lan sesini o..u” şeklinde sözlü saldırısına ve tehditlerine maruz kaldı. Deniz K. kendisine dakikalarca küfürler yağdıran, hakaret eden 50 yaşındaki erkek yolcu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Metroda bulunan insanların arasında kendisine ağza alınmayacak hakaretler yağdıran saldırganın kimliğinin bulunması ve hak ettiği cezanın verilmesi için metro istasyonu kamera görüntüleri, metro içi vagon görüntülerin bulunmasını isterken, olaya şahit olanlara da tanıklık yapmaları için çağrıda bulundu.

“KES LAN SESİNİ, O….U”

Deniz K. bu tartışmaların yaşandığı sırada inmesi gereken durağa yaklaşarak kapıya doğru ilerledi. Tam bu sırada tekrar küfür eden adam Kurban Bayramı esnasında İstanbul’da hemşire Ayşegül Terzi’nin başına gelen tekmeli saldırıyı hatırlatıp, “Şortlu kadının başına gelenleri biliyorsunuz, hala konuşuyorsunuz, kes lan sesini” şeklinde tehditkar bir şekilde bağırırken, bu cümleyi duyan Deniz K ise daha fazla dayanamayarak, “bu konunun şortlu kadınla ne alakası var?” diyerek konuya müdahil oldu. Bu kez hedefine Deniz K.’yı alan adam, “sonra sizin de başınıza gelebilir bu olaylar hala konuşuyorsunuz” diyerek genç kadını tehdit etti. Deniz K ise “O halde bu durum herkesin başına gelebilir, sizin de akrabalarınızın başına gelebilir” ifadesini kullandıktan sonra sinirlenen ve ses tonunu ve şiddetini arttıran saldırgan, “Kes lan sesini, O….u” şeklinde hakaret etti. Bu sırada durağa gelen ve metrodan inen Deniz K. ile birlikte metrodan inen saldırgan bu kez tehditlerine genç kadına kafasını sallayarak devam etti.

LÜTFEN, TANIKLAR DUYARSIZ KALMASIN!

O an korktuğunu ve sağlıklı düşünemediğini belirten Deniz K. bir an önce metro istasyonundan ayrılarak olay yerinden uzaklaştığını söyledi. Metrodan kendisiyle birlikte inen adamın kafasını sallayarak tehditlerine devam ettiğini belirten Deniz K., tedirginliğinin uzun bir süre devam ettiğini, olayın ilk şokunu atlattıktan sonra hemen avukatını aradığını söyledi. Kendisine hakaretler yağdıran kişi hakkında şikayetçi olan Deniz K. olayın sonuna kadar takipçisi olacağını belirtirken, olaya tanık olanlara da çağrı yaptı. Hiçbir kadının artık bu tür saldırılara maruz kalmaması gerektiğini belirten Deniz K. “Olay sırasında kimse kalkıp ‘Sen ne yapıyorsun?’ diye bu adama tepki göstermedi. Duyarsızlaşıyoruz. Orada benim yerimde herkes olabilirdi. Bu duruma çok fazla şaşırmıyorum. Bu insanlar kadının ne yapıp yapmayacağına, nasıl yaşayacağına karar veren bir zihniyetin ürünü. Metro vagonları içindeki ve vagondaki kameraların tespitini, bu delillerin toplanmasını, şüphelinin kimliğinin tespitini, yargılanmasını ve adına iddianame hazırlanmasını istiyorum. Benimle birlikte hakarete uğrayan çocuğun ve diğer kadının da tespit edilerek bilgisine başvurulmasını talep ediyorum. Yapılması gereken ne varsa peşini bırakmayacağım, manevi tazminat da talep edeceğim” açıklamasını yaptı.

İDDİALARA YANIT

Yaşanan olayın ardından, BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy açıklama yaptı. Fidansoy, “Bu konuda bize ne bir yolcu şikayeti, ne bizim arkadaşların tespiti, ne de emniyetten başvuru olduğuna dair bir bilgi bulunmamaktadır. Bu olay yüzde 90 itibariyle algı operasyonudur” dedi.

B.H

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Çocuk Şenliği, Minik Öğrencilerin Gösterileriyle Son Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düze…