Home GÜNCEL Osmangazili Badmintoncular Milli Gururumuz Oldu…

Osmangazili Badmintoncular Milli Gururumuz Oldu…

- Guncellenme Tarihi: 6 Eylül 2016 12:01
3 min read
Osmangazili Badmintoncular Milli Gururumuz Oldu… için yorumlar kapalı
0

badminton milli gurur 2

Badminton Milli Takımında yer alan Osmangazi Belediyespor Kulübü Badminton Takımı sporcuları, Bulgaristan’da gerçekleştirilen ‘Kassabian Brothers 17 Yaş Altı Avrupa Rankingi Badminton Puan Turnuvası’nda elde ettikleri başarılarla ülkemize büyük bir gurur yaşattı.

 

Bulgaristan’ın Haskovo şehrinde gerçekleştirilen ve 8 ülkeden 78 sporcunun katıldığı ‘Kassabian Brothers 17 Yaş Altı Avrupa Rankingi Badminton Puan Turnuvası’na katılan 18 kişilik milli takım kadrosunda yer alan Osmangazi’li 5 sporcu, milli takımın kazandığı 14 madalyadan 6’sını kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Osmangazi’li sporcuların damgasını vurduğu turnuvada 2 altın 1 Gümüş ve 3 bronz madalya kazanan sporcularımızdan Berkay Çiçen, çift erkekler ve mix kategorisinde kazandığı 2 altın madalya ile turnuvanın en değerli erkek oyuncusu seçildi.

 

Aynı zamanda Milli Takım Baş Antrenörü de olan Osmangazi Belediyespor Badminton takımı hocası Çağatay Taşdemir, elde ettikleri sonuçların, Osmangazi Belediyesi Badminton takımının geleceğinin güven altında olduğunun bir işareti olduğunu söyledi. Kulüp olarak müsabakalara katılan 40 lisanslı aktif sporcularının olduğunu söyleyen Taşdemir, altyapıdan da çok sayıda sporcunun yetiştiğini söyledi.

 

Badminton takımı sporcu ve hocalarını elde ettikleri başarıdan dolayı kutlayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak, 31 branşta toplam 3 bin 21 lisanslı sporcumuz bulunuyor. Takım ve ferdi branşlarda mücadele eden sporcularımızın tamamı altyapıdan yetişmiş sporcular. Bu gün de, Badminton takımımızda yer alan 5 sporcumuz, Milli Takım forması altında kazandıkları 6 madalyayla, Türk milletinin gururu oldu. Başta sporcu ve hocalarımız olmak üzere, emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu sonuçlar, kendilerine destek verildiğinde gençlerin ne kadar başarılı olacağının güzel birer örneği. Osmangazi olarak, spora ve sporcuya yönelik desteğimiz bundan sonra da artarak devam edecek” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bayram Tatilinde Hava Yolunda Rekor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bayram tatilini kapsayan 5-14 Nisan tarih…