Home EĞİTİM Türkyılmaz, Özdilek’in Antik Kent üzerindeki AVM’sini nasıl açacağını açıklasın..!

Türkyılmaz, Özdilek’in Antik Kent üzerindeki AVM’sini nasıl açacağını açıklasın..!

- Guncellenme Tarihi: 22 Ağustos 2016 14:16
3 min read
Türkyılmaz, Özdilek’in Antik Kent üzerindeki AVM’sini nasıl açacağını açıklasın..! için yorumlar kapalı
0

Geçmişte; Bursa’nın Mudanya ilçesinde tarihi Myrleia Antik Kenti’nin üzerine KİPA Alışveriş Merkezi’nin yapılmasına izin verilmişti. Skandal kararın yerel ve ulusal medyada geniş yankı bulmasının ardından tarihi yapının üzerinde inşaatı biten AVM’nin açılmasına izin verilmemişti. Tarihi kentin üzerinde AVM yapılmasına ilişkin karara imza atanlar hakkındaysa soruşturma başlatılmıştı. Sonrasında Özdilek bu AVM’yi satın aldı, ancak tarihi mirasın üzerinde yapılan inşaata ilişkin mahkeme tarafından alınmış iptal kararı bulunuyor.

Özdilek, bu AVM’yi aldığında da nasıl açılacak sorusu gündeme gelmiş ve tarihe duyarlı kurum ve kuruluşlar ile halk konuya tepki vermişlerdi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bizim oraya bakış açımız bellidir. Orası Mudanya’ya hizmet edecek bir kültürel merkez olacak. Antik kent üzerine AVM istemiyoruz ve karşıyız. Orayı kim almış olursa olsun, bakış açımız değişmeyecek” dedi. Hatta; Türkyılmaz, henüz başkan seçilmemişken ve mahkeme kararı ortada yokken, AVM’nin önünde yapılan eylemlere de katılmıştı.

Dedi demesine de Hüseyin Özdilek’in açıklaması hiç de bu yönde değil…  Özdilek Mudanya’daki AVM’yle birlikte aldığı Uşak AVM’nin açılışında yaptığı konuşmada “2017’de, Bursa Nilüfer ve Bursa Mudanya’da yeni alışveriş merkezleri açmayı planlıyoruz.” diyor.

Şimdi soruyoruz:

  1. Özdilek Mudanya’da AVM açmayı planlıyoruz derken, satın aldığı Antik kent üzerindeki AVM’yi mi kast etti?
  2. Eğer öyle ise Hayri Türkyılmaz bu soruya cevap vermeli, Özdilek’in neye dayanarak 2017’de AVM’yi nasıl açacağını açıklamalıdır.

IMG_0411

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…